Розділ Суспільство

Лише 5 учасників АТО з Хмельниччини отримали земельні ділянки

Автор 33 канал 04 грудня 2014, 18:11
Закон є, а от механізм його реалізації шкутильгає.  Лише п’ятьом  бійцям з усієї Хмельниччини вже пощастило оформити обіцяні державою земельні наділи. Про це повідомили в обласному військкоматі.  Решта – в очікуванні.
У Ірини Сироти, з Новичів, двоє синів. Обидва вже 9 місяців служать. Спершу на Півдні, потім на Сході. Пройшли через пекло:  Савур Могила, Слов’янськ, Ілловайськ…

Старшого сина відзначено медаллю Патріота Незалежної України. Але воюють не за нагороди, кажуть хлопці. А за спокій рідних. Будують плани мирного життя на батьківщині.  Кожен хоче мати власний дім. Як почули, що вже заслужили на земельні наділи, вирішили не гаючи часу їх оформити. В одного, у Житомирі, це вийшло без проблем. В іншого, який зажадав ділянку в Шепетівці, не вийшло нічого. 

Те ж почула ще одна мати, але іншого військового.

Подібних історій вистачає по всій країні. Матері бідкаються: коли виникла необхідність захищати країну, військкомати швидко взялись синів мобілізувати.  Як настав час воїнам хоч якось віддячити, держава, яку представляє місцева влада, не може виконати задекларованого обов’язку.

Відповідно до чинного законодавства,  учасники бойових дій мають право на першочергове отримання земельних ділянок.

Нині воїни, а в недалекому, сподіваємось, майбутньому,  мирні жителі вірять, що і земельні питання владнаються і взагалі запанує  спокій.

Відео

0
репостів
0
репостів