Розділ Суспільство

Безглузда гра престолів

Автор Поліщук М.А. 14 жовтня 2014, 21:53
Вчора шепетівчани стали свідками апогею спроб зняти нинішнього секретаря міської ради з його посади і те чим це завершилось, але не всі розуміють хто за цим стоїть і що цьому передувало. В даному матеріалі спробую роз'яснити деякі моменти, які остались поза увагою пересічного шепетівчанина.
Корінь проблеми мабуть варто шукати ще з далекого 21 лютого, коли безславно позбувся посади колишній очільник міста Антонюк С.А. Після загибелі нашого земляка Дзявульского Миколи Степановича шепетівчани вийшли на вулиці та провели найбагатолюдніше в історії міста Віче, на якому висловили обурення діям Януковича та його ставленику-корупціонеру в Шепетівці, який блокував всі спроби підтримати від міської ради звернення до Президента України про дострокове припинення ним повноважень шляхом подачі у відставку, до Кабінета Міністрів про складання повноважень усіма членами уряду, до Верховної Ради про дострокові вибори, до Генеральної прокуратури щодо всебічного, об’єктивного та відкритого розслідування кривавої розправи на Майдані Незалежності.

Коли Антонюк Сергій відчув, що пахне смаленим, він навіть не з'явився на позачергову сесію міської ради, на якій його мали зняти з посади. Депутати колишньої провладної більшості зрозуміли, що місцевий царьок їх кинув і опиратися напору людей лише собі гірше. Тому вже 27 лютого місто отримало нового секретаря міської ради та заодно виконуючого обов'язки міського голови Полодюка Михайла Івановича. Та в депутатів із партії "УДАР" певно закралася образа, мовляв чому саме представник партії ВО "Свобода"?

А справді, чому? Мабуть, тому що вони та ще окремі депутати з інших партій єдині, хто всі роки керування Антонюка не були для нього тупими "одобрямсами" і хоч якось виступали проти всіх зловживань та грабунків, які чинив міський очільник. Згадайте, кого раз за разом "мочив" Сергій Андрійович в комунальних газетенках та телебаченні? Тому логічно і справедливо вони цілком мали моральне право брати владу в свої руки і доказувати шепетівчанам, що керувати містом пожна по-іншому.

Та вже влітку ударівець Підопригора Роман Борисович почав перші спроби зібрати підписи за відставку секретаря міської ради, але вони були марними. Депутати розбитої колишньої провладної більшості добре відчували волю шепетівчан і не наважувались їй перечити. 

З часом, по мірі руйнування корупціних схем доби Антонюка, звільнення з посад некомпетентних посадовців та відвертих корупціонерів, невдоволених ставало все більше. Коли ділки зрозуміли, що з новою владою домовитися у них не вийде, а пильність людей притупилась, тоді і почались спроби розгойдати човен під виконуючим обов'язки міського голови. 

Головною задачею стало зниження підтримки шепетівчан методом маніпуляцій та популізму, як наприклад у випадку з тарифами на воду. Суттєве підвищення тарифів сильно вдарило по нашій з вами кишені, а з постійним підвищенням курсу валюти та зростанням інфляції цей удар був відчутним. Зручнішого об'єкту для маніпуляцій було годі й шукати. Навипередки один перед одним, діячі почали здобувати політичні дивіденти критикуючи в.о. міського голови. Їх не цікавило те, що це держава перестала компенсувати майже половину тарифу і підвищення були по всій Україні, Шепетівка далеко не перша за розміром тарифу на воду. Певні порушення при формуванні тарифу були, але вони спільними зусиллями були ліквідовані і тариф зменшився на 1,71 грн за куб води, щоправда здебільшого завдяки вилученню інвестиційної складової, яка мали піти на розвиток підприємства та заміни старих мереж і обладнання.

До речі саме тоді, на розгляд депутатів був винесений проекті рішення Романа Підопригори, в якому пропонувалось віддати водоканал назад ділкам з ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", які досі не можуть погасити борги у розмірі близько 40 млн. грн. Це лишній раз підтвердило, кого в собі в союзники і можливо спонсорів обрав Роман Борисович.

Так як, зробити винним Полодюка М.І. не виходило, ударівці взялися за його заступника Вихівського Володимира Броніславовича, який відповідає за комунальну сферу в місті. Але і ця спроба виявилась невдалою.

Весь цей час на сайті ми спостерігали дивну активність на форумі та в коментарях до наших матеріалів. Зявилась велика кількість анонімів, які висловлювали підтримку діям ударівців та направляли у потрібне русло коментарі інших користувачів. Проаналізувавши ай пі адреси ми зробили висновок, що за анонімами ховаються самі ударівці, а також піар-відділ ТОВ "Шепетівка Енергоінвест".

До речі, очевидно їх робота не обмежиться лише активністю на сайті. В найближчому майбутньому мають вийти проплачені матеріали в місцевих газетах, про що написали самі ударівці у нас на форумі, так що будьте уважні, спочатку шукайте плашку "Реклама" в нашій друкованій пресі, а тоді вирішуйте вірити викладеній інформації чи ні. Також впевнений, що майстри джинси "33 канал" також видадуть на гора якусь заказуху, не дарма в кулуарах міської ради генеральний директор ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" давав якісь настанови журналістці цього каналу. Що чекати від місцевого "ШАНСу" прогнозувати не берусь.

Я не знаю, що саме буде в замовних матеріалах, але судячи з канви дописів анонімів на сайті можу припустити, що буде педалюватись теза узурпації влади, спробують виставити місцевих свободівців мало не Партією Регіонів, звичайно не забудуть за тарифи на воду та місцеві вибори, які ніби то навмисно затягує місцева влада. Хотілось би вірити, що ударівці дійсно нарили якісь компрометуючі факти про в.о. міського голови, але судячи з того, як вони не хочуть публікувати їх тут, можна зробити висновок, що окрім чергових маніпуляцій, нічого нового ми не побачимо. Можливо навіть дістанеться доля слави і нашому сайту :-)

Але скільки б аноніми та інші обдурені користувачі не звинувачували нас в брехні, все одно від того це істиною не стане. Рано чи пізно правда завжди перемагає і декому буде дуже соромно за свої нинішні дії.

Взагалі прикро, що ніби то притомні люди, за інерцією, після царювання Антонюка, безглуздо спихають всі провини на нинішню владу. Чомусь так легко повірити в солодку брехню, аніж усвідомити гірку правду. Легко розвісивши вуха слухати, що підвищення тарифів, це забаганка однієї людини, що у міськвиконкомі наминають чорну ікру черпаками, що старі скомпрементовані кадри не звільняються через грошові домовленості, а не через недосконале законодавство та бездіяльність прокуратури...Недоліків в роботі нинішньої влади вистачає, та вони не настільки суттєві щоб віддати місто в руки реваншистам та брудним бізнесменам. Тут є і наша провина, шепетівчани значно послабили контроль як за владою, так і за їх опонентами.

На сесіях міської ради, виконкомах, громадських радах, громадських слуханнях я бачу все менше і менше людей. Нинішня місцева влада відкрита як ніколи, треба лише хоч раз в тиждень приділити час. Та лінь перемагає і приємніше слухати брехню, яка так добре резонує із власними протестними настроями, аніж дізнаватись самому правду та думати головою.

Я не розумію, який зиск з цього всього для ударівців і головного претендента на посаду міського голови Підопригори Романа Борисовича. Згідно слів Юрія Луценка, до місцевих виборів в нашому місті залишилось всього пів року. Працюй на благо громади, критикуй владу аргументовано, пропонуй свої рішення та тоді люди самі висловлять тобі довіру на виборах. Тим більше, я бачу, що Роман Борисович це вміє робити. Мені приємно було спостерігати за роботою на деяких сесіях, де депутати не шукали власної вигоди. Коли депутати фахово дискутували, вносили гідні пропозиції та спілкувались не на підвищених тонах, то виникало враження, що цим недурним людям щось таки дійшло після Майдану та його жертв.

З цього нікому непотрібного конфлікту виграють лише деякі горе-бізнесмени, які все своє життя звикли наживатись на людях. Невже в час війни не можна стримати власні амбіції і ліпше пустити енергію на притягнення до відповідальності головного хабарника Антонюка С.А., який до речі за чутками, звалив з награбованим в Росію.

Майдан та війна мали б нас навчити, що перемоги можна досягти лише тоді, коли ми об'єднуємось і безпідставно не звинувачуємо один одного у всі смертних гріхах. Інакше ми ризикуємо втратити місто та загнати себе в ярмо місцевих грошових мішків. Мова йде не лише про "Шепетівка енергоівест", нам відомі імена всіх хто стояв за останньою спробою владного перевороту і як та де він готувався. Сподіваємось у ударівців та інших депутатів-заколотників все таки прокинеться інстинкт самозбереження і вони працюватимуть спільно на благо громади, інакше коли люди дізнаються всю правду, доведется так само рятуватись бігами як і їх колишньому царьку.
Останнє редагування 15 жовтня 2014, 02:28
0
репостів
0
репостів