Розділ Суспільство

Дільничний Михайло Гаврилюк: «Довіра громадян до мене, як до працівника поліції, — найвища оцінка роботи»

Капітан поліції Михайло Гаврилюк все життя служить «на землі»: спочатку був патрульним, а останні 15 років працює дільничним і відповідає за безпеку в центрі м. Шепетівка. За цей час поліцейський здобув повагу і довіру громадян. А це для дільничного — найважливіше.

— Чому так довго служу дільничним? — посміхаючись, запитує Михайло. — Бо тут я відчуваю себе потрібним. Коли людина звертається з якоюсь проблемою, а ти їй допомагаєш — отримуєш величезну насолоду. А найкраща винагорода — щирі слова вдячності.

Специфіка роботи дільничного в місті дещо відрізняється від роботи в селі. Тут за площею значно менша територія обслуговування, але велика концентрація населення. Багато підприємств, державних установ.

— Моя територія обслуговування — центр міста. А центр — це обличчя нашої громади. І від того, чи спокійно та безпечно тут, можна говорити і про все місто. Тому до своєї роботи ставлюсь дуже відповідально, — говорить дільничний.

У складі зведеного загону поліцейських Хмельниччини Михайло минулої зими ніс службу на деокупованій Харківщині.

— Довелось чимало спілкуватися з місцевими. Я був шокований, в яких жахливих умовах людям довелось жити під час окупації — без світла, без води, в холоді. І коли повернувся в рідну Шепетівку, захотілось з подвійною силою братися до роботи — щоб шепетівчани жили в спокої та безпеці.

Містяни знають і поважають свого дільничного. Тільки гарні відгуки про його роботу і в керівництва:

— Приємно, що дуже багато людей звертаються до Михайла за допомогою, тому що довіряють йому. Перш за все, як чуйній і порядній людині, — говорить Валерій Чорний, начальник відділу превенції Шепетівського райуправління поліції.

До речі, донька Михайла теж свого часу вирішила стати поліцейською. Дівчина з відзнакою закінчила Юридичний ліцей ім. Я.Кондратьєва, потім Національну академію внутрішніх справ, і зараз працює в поліції київського метрополітену.

Коли дівчина переїздила в Київ, залишила мамі з татом подарунок — лабрадора Беллу. Михайло займається з домашньою улюбленицею, як професійний кінолог. Каже, що це своєрідна терапія, яка допомагає зняти напругу після насичених робочих буднів, та завжди залишатися привітним та відкритим до людей.

Шепетівське районне управління поліції 

Останнє редагування 20 жовтня 2023, 18:36

Відео

0
репостів
0
репостів