Розділ Суспільство

Олена Зеленська назвала цей заклад «маленьким проєктом з великим серцем»

Автор 06 травня 2023, 15:11

Вчора, 5 травня, відзначався Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю. І з цієї нагоди поліція Хмельницької області поділилась сонячною історією про «Sunny Coffee» — першу інклюзивну кав’ярню на Хмельниччині, яку відкрила Людмила Наумець, дружина поліцейського Сергія Наумця, волонтера та батька «сонячної» дитини.

У квітні в Шепетівці урочисто відкрили першу на Хмельниччині інклюзивну кав’ярню «Sunny Coffee», де працюватимуть люди з ментальними порушеннями. Перша леді Олена Зеленська назвала цей заклад «маленьким проєктом з великим серцем».

Відкрила заклад Людмила Наумець, голова громадської організації «Діти Сонця». Вона отримала грант у межах урядового проєкту «єРобота» та закупила обладнання. У кав’ярні вже працюють волонтери баристи, щоб навчати працівників із ментальними порушеннями. А в планах — ще більше послуг із соціальної адаптації, зокрема, майстер-класи з творчості та кулінарії для дітей та дорослих з інвалідністю.

У всіх починаннях та волонтерській діяльності Людмилу підтримує її чоловік Сергій, який працює патрульним у Шепетівському райуправлінні поліції. Подружжя вже 19 років разом. Виховують двох синів — 18-річного Вадима та 11-річного Богдана. Вадим має синдром Дауна. Це, власне, і стимулювало батьків займатися волонтерством, щоб їхній син та його друзі почувалися повноцінними членами суспільства.

— Наша сім’я — це міцна команда, — розповідає Людмила Наумець, яка вже 5 років очолює громадську організацію «Діти Сонця». — Чоловік підтримує мене у всіх починаннях. І з кав’ярнею теж. Хоча і страшно було з початку. Та це ніщо, коли бачиш, яким щасливим тут почувається наш син і його друзі. Разом ми сподіваємось зробити ще чимало корисного для нашого міста та його жителів.

— Ми робимо все можливе, щоб люди з особливими потребами відчували себе повноцінними членами суспільства, — доповнює дружину Сергій Наумець.

0
репостів
0
репостів