Розділ Події

У Шепетівці урочисто відкрили першу на Хмельниччині інклюзивну кав’ярню

7 квітня у Шепетівці відбулось урочисте відкриття інклюзивної кав’ярні «Sunny Coffee», за участі заступниці міністра економіки України Тетяни Бережної. Це перша подібна кав’ярня на Хмельниччині, де працюватимуть люди з ментальними порушеннями.

Кафе відкрилось за ініціативи голови громадської організації «Діти Сонця» та підприємиці Людмили Наумець, в рамках урядового проекту “єРобота”, який передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

За словами голови громадської організації «Діти сонця» Людмили Наумець, питання працевлаштування і соціалізації людей з ментальними порушеннями стоїть дуже гостро. На території колишнього Шепетівського району зараз проживає близько двадцяти людей з ментальними порушеннями.

«Якщо на період школи діти зайняті, діти соціалізовані, то після школи в дітей з ментальними порушеннями починається дуже важкий період, тому що вони практично ізольовані. Оскільки я маю власного сина «сонячного», ідея виникла вже давно. Згідно з цією програмою, 250 тисяч виділяється на закупівлю обладнання. Виконавчий комітет Шепетівської міської ради підтримав ідею встановлення малої архітектурної форми», - розповіла ініціаторка проєкту.

У ці дні в кав’ярні не буде фіксованої ціни на кавові напої, а ви зможете оплатити каву в залежності від того на скільки вам сподобалось в закладі.

Крім того ми запропонуємо смачну домашню випічку та інші смаколики! Чекаємо на вас! Ми знаходимось за адресою, пр. Миру 16 д (поряд з АТБ).

Останнє редагування 07 квітня 2023, 22:58

Відео

0
репостів
0
репостів