Вивчення німецької мови: про значення, рівні знань та навчання

Німецька мова як і англійська входить до списку найбільш затребуваних мов і це недивно, адже Німеччина входить до 7-ми найрозвиненіших країн світу і є економічним лідером. Отримання знань з німецької за посиланням відкриває багато можливостей, зокрема, особистого, професійного розвитку для відкриття перспектив у навчанні чи роботі у цій європейській країні. Про переваги вивчення німецької мови та особливості навчання розкажемо далі.

Що дає вивчення німецької мови з нуля?

У багатьох може виникати питання, чому саме німецька, а не англійська мова? Звичайно, англійська є міжнародною мовою, однак, якщо людина має бажання будувати кар'єру, навчатися у країнах, де німецька мова серед основних - Німеччина, Австрія чи Швейцарія, вивчити її необхідно обов'язково. Крім того, її вивчення дозволить:

  • у повній мірі долучитися до культури краю, зрозуміти історію населення, посилити міжкультурні зв'язки;
  • подорожувати по віддалених куточках країн, де розмовляють німецькою, вільно спілкуватися з людьми на популярних туристичних напрямках, наприклад, у Швейцарії;
  • краще зрозуміти місцеві діалекти;
  • поповнити список володіння мов.

Шість рівнів володіння мовою, як визначити свій

Для людей, які ніколи не вивчали німецьку мову доведеться опановувати найнижчий рівень знань, а саме початковий - А1. Після перших кроків у вивченні, студент курсів зможе вільно використовувати прості фрази, на базовому рівні комунікувати. Загалом є 6 рівнів знання мови, а саме:

  • А1 - початковий рівень з базовими знаннями;
  • А2 - рівень елементарний, тобто людина зможе спілкуватися на побутовому рівні чи подорожувати і розуміти оточуючих;
  • В1 - середній рівень з можливістю вільно спілкуватися на знайомі теми, орієнтуватися в основних даних, інформації та самостійно вирішувати питання під час подорожей;
  • В2 - вище середнього рівня зі спілкуванням на різні теми на роботі, навчанні, добре розуміючи суть розмови із можливістю чітко формулювати свою думку;
  • С1 - знання на високому рівні з розумінням складних термінів, текстів, з чіткими висловлюваннями та формулюваннями, включаючи абстрактні вислови;
  • С2 - вільне володіння на рівні носія, можна легко читати, говорити, висловлювати думки із ясним розумінням почутого від оточуючих.

Найчастіше навчання в Україні відбувається від рівня А1 до В2, тобто від початкового рівня до вище середнього. Окремо для корпоративних компаній, клієнтів є курси для співробітників для покращення їх знань, необхідних для професійної діяльності, а також для студентів з рівнем знань А1-С1 у підготовці до іспитів та відпрацювання модулів на практиці.

Як визначити свій рівень знання мови та які курси вибрати?

Є декілька перевірених способів для визначення рівня знань будь-якої мови, в тому числі німецької. Зокрема, у вільному доступі є онлайн-тести, де спеціалізовані сайти пропонують з допомогою питань та завдань на лексику, граматику та розуміння текстів встановити свій рівень.

Також курси німецької мови, як, наприклад, Aura, з допомогою курсів та пробних уроків також визначають рівень знань. Після заняття для абітурієнта визначають рівень знання та вже по ньому орієнтуються які курси йому необхідні, це можуть бути як групові, так і індивідуальні уроки.

Найбільш популярними курсами на сьогодні є в онлайн форматі. Вони мають гнучкий графік, не вимагають прив'язування до місця розташування викладачів, мають компетентний, освідчений склад викладачів з досвідом викладання. У них є різні формати навчання - групові, індивідуальні, а також мову вивчати можна будь-де та будь-коли, адже студенти не витрачають час на дорогу, курси можна легко поєднувати з роботою, навчанням.

Є також офіційні іспити, такі як TestDaF для просунутих рівнів від В2 до С1, а також для усіх рівнів - Goethe-Zertifikat. Вони точно визначають рівень знання мови, надають спеціальний сертифікат, який визнаний як європейськими університетами, так і роботодавцями.

Тож, знання німецької мови - цінні навички з відкриттям ряду можливостей у навчанні та роботі. Вивчаючи нову мову, людина може вільно спілкуватися з носіями, подорожувати чи будувати кар'єру, досягати бажаного. Тим паче, що сьогодні є безліч можливостей, форматів для тестування знань та подальшого навчання.

0
репостів
0
репостів