Туристичний Краків із середньовічними замками та інноваційними центрами

Краків вважається однієї з перлин сучасної Польщі, адже місто є у переліку найдавніших та найкрасивіших у країні. Тут можна подорожувати у часі, а все завдяки тому, що в одному місті переплітаються розкішні костели, величні замки та сучасні інноваційні культурні центри, які завжди доступні для туристів https://houseofattractions.club/co-zobaczyc-w-krakowie/. Тож, як дістатися до Кракова та на що варто подивитися українцям, про це розкажемо далі у статті.

Що приваблює туристів у Кракові?

Перш за все, місто має вигідне розташування, тому не дивно, що тут можна побачити велику кількість туристів. Завдяки сполученню з іншими польськими поселеннями та відносно близькою відстанню до Чехії, Словаччини, Краків популярний для короткотривалих візитів, що зробило його одним із найпопулярніших серед туристів.

auschwitz birkenauОкрім того, місто має багату культурну, архітектурну, історичну спадщину, сучасні локації для відпочинку на різний смак. Ось декілька критеріїв, чому місто є привабливим для туристів:

  1. Зручне розташування та близькість до інших європейських міст, а також різні варіанти для переміщення - поїздом, автомобілем, літаком чи автобусом. Рейси мають зручний графік з частими виїздами, тож дістатись до Кракова зручно будь-яким способом.
  2. Багата архітектура з середньовічними спорудами, Ринковою площею, Вавельським замком та Маріацьким костелом, де можна зблизька роздивитись особливості давніх будівель.
  3. Численні музеї - Археологічний, Національний, Домініканський, Музей Костюшка, знаменитий музей колишньої фабрики емальованого посуду Оскара Шиндлера, а також Музеї вітражів чи бурштину з численними експозиціями та експонатами різних часів.
  4. Місце єврейської спадщини з синагогами, пам'ятками єврейської культури та музеями. Це ключове місце вивчення подій Голокосту, неподалік Кракова розташований сумнозвісний колишній німецький концтабір Аушвіц-Біркенау.
  5. Центри сучасного мистецтва, культури, де організовують фестивалі, театральні вистави, концерти та виставки. Тут є інтерактивний HistoryLand, де можна ознайомитися з історією Польщі, Музей сучасного мистецтва МОСАК тощо.
  6. Локації з цікавим природним ландшафтом, наприклад, Краківські долинки, соляні шахти, міські парки.
  7. Смачна місцева національна кухня - традиційні пироги, краківські ковбаски та вулична їжа, це чудова можливість смачно поїсти та відчути місцевий колорит.

dominikanow 2Для любителів нічного життя та пабів є чудова можливість відвідати сучасні нічні клуби та безліч атмосферних пабів, щоб посмакувати пиво чи розважитись після довгого дня.

Як дістатись з України до Кракова?

Сьогодні поїхати до Кракова можна декількома шляхами:

  • автобусом;
  • поїздом;
  • автомобілем.

krakowskie 2Авіапереліт поки недоступний для українців, а от міжнародні автобусні рейси курсують і вдень, і вночі, тож можна вибрати будь-якого перевізника для подорожі. Також на регулярній основі є відправлення поїзда з Києва до Кракова, який приблизно за 14 годин прибуде до польського міста. Якщо пасажир вирушає зі Львова, то час у дорозі буде ще меншим.

Подорож автівкою можна планувати будь-коли, це найбільш гнучкий спосіб пересування, адже не залежить від графіка відправлення. Авто дозволяє швидше пересуватися, побачити більше цікавих місць у місті та за ним, а також подорожувати з дітьми.

Крім того, можна скористатися послугами туристичних компаній, наприклад, замовити автобусний тур до Кракова та відвідати низку європейських міст.

Таким чином, місто Краків готове до приймання туристів з України, адже тут є найрізноманітніші локації: старовинна архітектура, гарний природний ландшафт, низка музеїв та сучасних центрів, смачна кухня та розваги для дітей. Тут можна знайти все, треба мати лише час та бажання, тоді подорож стане приємною пізнавальною пригодою.

0
репостів
0
репостів