Яку огорожу вибрати для ділянки з сильними вітрами

Захистити власний садок від вітрів чи зробити ділянку більш затишною можна, встановивши огорожу. Однак не всі вони однаково зможуть витримати сильні пориви вітру, а деякі з них взагалі не можуть пропускати повітря. Який би паркан ви не вибрали на https://stryiko.com.ua/ він має не тільки утримувати натиск вітру, а й забезпечувати циркуляцію повітря. Який вибрати та що враховувати при виборі, читайте далі у статті.

Як визначити зони, які потребують захисту від вітру?

Великі ділянки, які практично не мають насаджень, без сумніву, найбільше піддаються впливу вітру, особливо у штормову погоду. Однак по самій ділянці і рослинам можна зрозуміти, де саме потрібно приділити більше уваги для створення вітрозахисної зони та встановити відповідний паркан. Це можуть бути:

  • похилені від вітру кущі, дерева на місці поривів;
  • скупчення гілок від дерев в одному місці;
  • наявність пагорбів, узбережжя;
  • дерева погано ростуть, хворіють від надто сильних вітрів;
  • похилені паркани, наприклад, на сусідській ділянці.

Який паркан вибрати?

Боротися з матінкою природою навряд вийде, а от стримати пориви вітру можна. Краще забути про суцільну огорожу у вітряних зонах, а від того як вона побудована буде залежати її довговічність.

2 insh RAL 7016 1200x1200wПанелі, що побудовані суцільною площиною можуть нагадувати велике вітрило, яке легко знести вітром, тож вони не будуть ефективним рішенням. Інша справа конструкції із проміжками, це може бути:

  • паркан ранчо - оздоблення з використанням широких планок, розміщених горизонтально. Між планками є проміжки для провітрювання, однак недолік такої огорожі - неможливість повністю закрити огляд території від сторонніх очей. Завдяки міцному металу та отворам між планками, повітря добре проходить, при цьому стримуючи сильні пориви;
  • штахетник металевий має вертикальні планки з можливістю провітрювання та доступу світла до ділянки, при цьому добре затримує пориви і має міцну конструкцію. За бажання можна розміщувати планки таким чином, аби обмежити видимість з вулиці;
  • жалюзі, які ззовні нагадують суцільну секцію, однак мають канали для провітрювання та достатньо міцну конструкцію за рахунок ребер жорсткості.

Ранчо та жалюзі досить легко встановлювати, адже вони поділені на секції, які залишається лише змонтувати, а от штахетник реалізовують поштучно, аби замовник міг самостійно регулювати проміжки та порядок встановлення панелей. Вибираючи метал для конструкції можна забезпечити надійний захист від вітру на 10-15 років, адже метал має стійке фарбоване покриття. Крім того, металеві огорожі добре витримуються фізичне навантаження, вплив природних чинників, не потребують додаткового догляду, на відміну від дерева, естетично привабливі та мають широкий вибір кольору, текстур.

Крім того, потрібно потурбуватися про надійну основу - фундамент чи монтування стовпців з бетону, металу. Більш надійним вважається стрічковий, який нагадує безперервну стрічку та витримує не тільки вітри, а й впливи морозу, води та сонячних променів.

Таким чином, обираючи паркан для вітряних ділянок, варто врахувати не тільки розташування огорожі, місцевість, а й матеріал та тип паркану для встановлення. Варіанти з провітрюванням хоча й не забезпечать повну відсутність поривів, проте утримають їх та дозволять вільно проходити повітрю до рослин, як і світлу, яке їм необхідно.

0
репостів
0
репостів