Довідник еквівалентності лікарських засобів: кому і для чого потрібен

довідник еквівалентних препаратівДовідник еквівалентних препаратів, як документ чи база даних, може містити вичерпну інформацію про лікарські засоби. Сьогодні довідник еквівалентності лікарських засобів rx.ua можна переглянути у формі онлайн каталогу, де зручно та швидко переглядати активні речовини, дозування, форму випуску та фармацевтичні властивості окремих препаратів. Корисним він буде не тільки для медиків, а й для фармацевтів.

Довідник, як корисний інструмент у лікуванні

Основна мета довідника еквівалентності лікарських засобів - надати медичним працівникам і пацієнтам інформацію про альтернативні лікарські засоби, які можуть бути використані замість вже зареєстрованих препаратів. Це може бути корисно, наприклад, у випадку, коли пацієнт має алергію на певний препарат або коли лікар не може отримати доступ до певного лікарського засобу через обмежену наявність або вартість.

Він може включати інформацію про генеричні лікарські засоби, які є еквівалентами оригінальних брендових препаратів. Він може містити ту саму активну речовину, що й оригінальний препарат, і показує схожу ефективність та безпечність. Але продаватися за нижчою ціною, оскільки не потребує проведення додаткових клінічних досліджень чи його просування на ринку.

Такі довідники або доступ до них можуть видаватися:

  • медичними організаціями;
  • фармацевтичними компаніями;
  • органами державного регулювання лікарських засобів.

А вони публікуються у форматі каталогу або електронної бази даних, яку легко використовувати будь-де та будь-коли.

Яку детальну інформацію містить довідник?

Деталі довідника еквівалентності лікарських засобів можуть варіюватися залежно від його видавця і мети використання. Основна інформація, яка є у такому довіднику, містить:

  1. Активні речовини, що містяться в лікарському засобі. Це допомагає знайти препарати, які мають аналогічну активну речовину.
  2. Торгові назви препарату, під якою він продається на ринку. Тоді є можливість знайти засіб, який має аналогічну назву або є генеричною версією.
  3. Опис форми випуску препарату, наприклад, таблетки, капсули, розчини, мазі, сиропи тощо. Є можливість знайти альтернативи з подібною формою випуску.
  4. Дозування і кількість активної речовини.
  5. Рецептурний аналог, що важливо для медичних працівників при призначенні лікування.
  6. Додаткову інформацію про препарат, наприклад, властивості, показання до застосування, протипоказання, можливі побічні ефекти тощо.

Він є корисним інструментом для медичних працівників і фармацевтів у налагодженні правильного лікування. Однак розв'язання питань пов'язаних з лікуванням, має здійснюватися за участю кваліфікованого медичного персоналу, який враховує унікальні особливості кожного пацієнта.

0
репостів
0
репостів