Який склад повинен мати пральний порошок 

Сьогодні без прального порошку не обходиться жодна господиня.  Роблячи вибір прального порошку, ми вважаємо за краще віддати перевагу на користь хорошого продукту.  Основним критерієм гарного товару є його безпека. На інтернет майданчику Shafa.ua у розділі https://shafa.ua/uk/home/bytovaya-himiya/stiralnyj-poroshok можна обрати різноманітні порошки за складом та по консистенції. Для білих та кольорових речей, для різних типів тканини, для прання дитячих речей. Тільки перевірені товари, які вже декілька років радують наших клієнтів гарною якістю.

Перевірка і відсутність шкоди хімічних складових ще не означає знак  гарної якості.  Наскільки добре порошок відмиває бруд, впливає на колір та інші характеристики споживач повинен оцінювати самостійно.

Склад пральних засобів 

За своїм складом пральні засоби складаються зі схожих компонентів. Тому складно зорієнтуватися у якісних характеристиках. Щоб розібратися, як вибрати безпечний пральний порошок та ще й якісний по відношенню до прання, необхідно вивчити його складові компоненти.  Інформацію про них можна знайти на упаковці засобу.

До основних компонентів відносять:

  1. Поверхнево - активні речовини (ПАР). Пом'якшують волокна тканин для проникнення всередину активних компонентів, які допомагають від'єднати бруд від поверхні матеріалу.  Зовсім видалити ПАР зі складу порошку не вийде, оскільки без них процес видалення забруднень не відбудеться зовсім, а альтернативного варіанту не існує.  Важливо правильно підібране відсоткове співвідношення.  Якщо кількість ПАР перевищена, це може спровокувати алергії та знизити імунітет.
  2. Відбілювачі.  Додаються для засобів догляду не тільки за білими виробами, але і до кольорових тканин.  Наявність у порошку відбілюючих компонентів дуже зручна: немає необхідності купувати додаткові кошти.
  3. Фосфати.  Збільшують результативність дії ПАР за допомогою пом'якшення води, виключаючи тим самим процес утворення накипу та вапняної піни.  Але треба бути обережними, оскільки фосфати призводять до подразнення дихальних шляхів, викликають шкірні захворювання та алергічні реакції.  Рівень наявності фосфатів у пральному засобі може кардинально відрізнятись у кожній марці товару.
  4. Цеоліти.  Альтернативний варіант фосфатів цеоліти.  Вони пом'якшують воду, але при цьому не завдають шкоди екології.  Однак вони не розчиняються, що призводить до засмічення зливних каналів.
  5. Ензими.  Шкідливі, але додаються у невеликій кількості, що дозволяє використовувати їх без шкоди здоров'ю.  Вони розщеплюють білки, а також у кілька разів підвищують якість прання, оскільки чудово справляються із забрудненнями від яєць, какао, молока, вина та крові.
  6. Полімери.  Дуже важливо, щоб обраний порошок мав речовини, які перешкоджають бруду повторно осідати на тканину під час прання.  Для цього служать полімери.  Вони захищають тканину від бруду, утримуючи її в мильному розчині.  Крім того, вони перешкоджають вимиванню з волокон матерії барвника, а якщо така подія все ж таки відбулася, то вони утримують барвник усередині мильного розчину, не даючи йому потрапити на сусідні речі.
  7. Ароматизатори.  Надати випраній білизні хороший аромат дуже важливо.
  8. Пом'якшувачі.  Зазвичай пом'якшувачі додають в асортименти порошків для прання ніжних тканин: мереживо, батист, синтетика, трикотаж і т.д.  Вони зберігають форму речей, перешкоджають їх деформуванню.
  9. Піногасники.  Прийнято вважати, що гарне спінювання порошку є ознакою його якості, а також хорошої миючої здатності.  Але для машини піна не потрібна, особливо у великій кількості.  Вона, навпаки, може спровокувати поломку техніки.  Для зниження піноутворення можуть вводитися піногасники.

Пральний порошок для дитячого одягу

Мами з перших днів дбають про ніжну, чутливу шкіру свого малюка, особливо якщо це немовля.  Вибір дитячого порошку необхідно зупинити на засобах з мінімальним вмістом шкідливих речовин, таких як сода та відбілювачі.  Крім того, вони не повинні мати фосфати чи цеоліти.  Також не бажана наявність ензимів.

Зазвичай дитячі засоби містять мінімум ароматизаторів та ароматизаторів.  Крім того, вони повинні працювати виключно на пральному етапі без подальшого ефекту. Рідкі гелі ідеальні для прання малюкам.

0
репостів
0
репостів