Як підтримувати імунітет у розпалі сезону грипу

630 360 1510683440 9854Щороку активізація грипу відбувається наприкінці жовтня і вирує по світу близько 6 місяців. У цей час важливо не тільки захистити себе щепленням, а й підтримувати організм у період занедужання. Які міфи існують щодо підвищення імунітету та що робити, щоб дійсно підвищити та захистити імунітет, розкажемо далі.

Поширені факти та міфи про підвищення імунітету

Існує досить багато міфів щодо вживання вітаміну С, який ніби то запобігає хворобам. Однак на відміну від дієтичної добавки https://laktiale.ua/laktiale-kapsuli/, яка дійсно підтримує рівновагу імунної системи, вживання вітаміну С у великих дозах у період епідемії не працює.

Так, він скорочує тривалість застуди, є гарним антиоксидантом та зменшує набряк пазух носа, однак краще більше вживати ягоди, овочі та фрукти багаті на органічні сполуки. Наприклад, броколі, болгарський перець, помідори та цитрусові.

Цинк досить активно почали вживати декілька років тому, вважаючи, що додаткові його дози допомагають уникати хвороб. Однак неправильне його вживання та передозування - токсичне навантаження на організм. Натомість рекомендують:

  • вживати яловичину;
  • збільшити у раціоні споживання морепродуктів;
  • їсти горіхи та сир тофу;
  • споживати пророщені зерна пшениці та бобів.

Курячий суп, як панацея?

Насправді історія про вживання курячого супу під час занедужання - це саме те, що потрібно для хворого та має лікувальні властивості. Він має властивості, що допомагають боротися із запаленнями, а також сприяють зволоженню та відходженню слизу.

А от щодо молочних продуктів, то тут треба розуміти, що вони стримують відтік мокротиння. Хоча існує міф щодо того, що "молочка" сприяє відходженню слизу. Попри це варто звернути увагу на продукти для підвищення мікрофлори, зокрема, Лактіалє. Особливо вони ефективні при лікуванні антибіотиками.

Які ще поживні речовини потрібні імунітету?

Важливу роль у зміцненні імунної системи також відіграють:

  • бета-каротин допомагає підтримувати здоров'я клітин та потужний антиоксидант. Він міститься у моркві, картоплі, щавлі, капусті, сливах, броколі, хурмі, червоному перці, томатах, гарбузі, зеленій цибулі, грейпфрутах;
  • вітамін Д зміцнює імунітет, сприяє швидкому відновленню та полегшенню перебігу хвороб. Міститься у рибі, яйцях, молоці, соках. Також важливо не уникати прогулянок на свіжому повітрі аби поповнити запаси цього вітаміну;
  • білок надзвичайно цінний для утворення клітин імунної системи та утворення антитіл. Споживання білку для людини повинно бути регулярним. Він є у тваринних та рослинних продуктах: йогуртах, яйцях, морепродуктах, горіхах, бобах, молоці, м'ясі тощо.

Більше відпочивати та менше стресувати

Окрім повноцінного харчування та дотримання гігієни, необхідно більше часу присвятити сну та відпочинку. Подолання стресу та достатній сон здатні уникати більшість простуд та захворювань. Для дорослих важливо спати не менше 7 годин, а для дітей - 8 на добу. Долати стрес можна через заняття спортом, медитацію чи музику.

Звичайно, усе це не може на 100% захистити від грипу, однак людина швидше одужає та відновиться після хвороби. Також це допоможе уникнути ряд ускладнень, а значить почуватися буде не так погано.

0
репостів
0
репостів