Види мисок для собак та їх функції

миска для собакиНа перший погляд може здатись, що усі миски для собак однакові, однак вони мають різні функції і кожна має свої переваги. Треба розуміти, що це не просто миска, а посуд, який може допомогти коригувати вагу улюбленця, або ж полегшити його годування у дорозі. Тож, перед покупкою необхідно враховувати не тільки її вартість, а й безпечність використання, довговічність, призначення, стиль та зручність у догляді. Найкраще підібрана миска для собаки забезпечить основу її здорового харчування та легкість експлуатації.

Миска із пластику

Мабуть, найбільш різнобарвними та різними за формою та розміром є саме пластикові миски для собак. Як правило, коштують вони дешево, достатньо міцні, а мити їх можна в посудомийці.

ferplast glam glam plastikovaya miska dlya sobak i koshek extra small zelenyy 87289644501060Попри це, деяким собакам не можна застосовувати саме пластикові вироби для годування. Улюбленець може з легкістю пожувати посуд, пошкрябати, а це гарантовано призводить до появи мікротріщин, де будуть накопичуватись бактерії. У рідких випадках пластик може викликати алергічні реакції, якщо він неякісний. У такому разі варто розглянути посуд з інших матеріалів.

Миски із кераміки

Вони стильні, часто мають унікальний малюнок та можуть бути виконаними вручну. Завдяки покриттю - спеціальній глазурі, вони чудово миються, навіть у машині для миття посуду. Тому за ними дуже просто доглядати, хоч вони й мають суттєвий мінус - крихка структура. При падінні вони легко б'ються, а один необережний рух може відколоти шматочок тарілки, призвести до появи тріщини, де будуть сприятливі умови для розвитку бактерій. Такий посуд потребує ретельного догляду та частої перевірки на пошкодження.

Тарілки з нержавіючої сталі

Вважаються найміцнішими та легкі у догляді. Аби забезпечити стійкість такого посуду, часто його виготовляють з гумовою підставкою. Вони є різних об'ємів, кольорів та довговічні.

Також вони потребують правильного догляду аби уникнути появи іржі та плям. Попри міцність, собаки, які полюбляють гризти посуд можуть не тільки йому нашкодити, а й власним зубам. Часто саме миски з нержавіючої сталі продають на підставці. Таке харчування вважається здоровішим та запобігає виникнення проблем з ШКТ улюбленця.

imageОсобливо зручні такі миски для великих порід, а ще підставки запобігають перевертанню посуду.

Автоматичні собачі годівниці

Часто виготовляються з пластику та мають спеціальний резервуар для корму. Така конструкція дозволяє отримувати їжу улюбленцю у постійному доступі, адже тарілка залишається завжди повною доки у резервуарі є корм.

Також є моделі, де можна програмувати подачу їжі у визначений час. Для більшості собак така миска може зашкодити, адже немає контролю за режимом харчування. Це ризик збільшення ваги улюбленця. Однак, миска зручна для тих власників, які багато працюють, а собаку годувати потрібно вчасно. Програмування в такій годівниці дуже гарна ідея.

Миски повільного годування

slowfeed 5be8f64cc9e77c0052bec1d3Головне завдання такого посуду - збільшити час споживання їжі собакою, змусити докладати більше зусиль для отримання корму. Деяким породам швидкий процес поїдання їжі лише шкодить травленню, викликаючи розлади та надмірне вироблення газів. Таким чином повільніше споживання корму та примусове кусання їжі невеликими шматочками буде лише на користь, викликаючи задоволення від їжі та зменшуючи відчуття голоду після харчування. У більшості випадків такі миски виготовляють з пластику, рідше - з нержавіючої сталі.

Собачі миски в дорогу

Зазвичай їх зручно переносити та брати у подорож. Брати воду, їжу на екскурсії, у парк чи ліс не проблема, якщо вони виготовлені із поліестеру, нейлону чи силікону.

13832.970Їх можна скласти, згорнути, що суттєво зменшує їх об'єм. Вартість такого посуду може "кусатися", однак вони економлять простір, що дуже важливо у подорожах на велику відстань. Особливо популярні вироби з силікону, які можна регулювати по висоті, складати та прикріплювати до ременя. Однак їх легко пошкодити, тож потрібно стежити аби після прийому води, їжі можна було одразу забрати виріб та сховати його до наступного харчування.

Таким чином, вибір мисок для собак є великий. Кожен виріб має свої переваги та недоліки, однак усі вони виконують свої функції - допомагають наситити собаку, як в домашніх умовах, так і в дорозі чи на прогулянці.

0
репостів
0
репостів