Чи реально замінити лише скло на смартфоні

екранНеочікувана поломка смартфона частіше всього пов'язана з пошкодженням дисплею через деформацію, механічні ушкодження та удари. Загалом є два типи такого ремонту: із повною заміною екрану та лише сенсорного скла. Магазин запчастин для телефонів https://vseplus.com/ua пропонує будь-які деталі, проте завчасно потрібно дізнатись чи потребує гаджет повної заміни дисплею чи лише окремої частини. Як визначити поломку та нащо звернути увагу, читайте далі.

Коли потрібна заміна екрану, а коли - скла

Попри суцільність, на перший погляд, дисплею смартфону, він складається з ряду деталей. Так, екран, сенсорне скло - різні ключові елементи дисплею, які можливо заміняти як разом, так і поодинці. Є два фактори, які впливають на характер ремонту:

  1. Пошкоджена матриця, тачскрін та скло смартфона. В такому разі необхідна заміна екрану. З'ясувати чи несправна матриця просто - картинка на екрані може не відображатися, або ж вона буде зі смугами та плямами.
  2. Матриця ціла, сенсор працює, але є видимі ознаки пошкодження скла, тоді можна замінити лише сенсорне скло.

Дуже часто основний удар бере на себе саме скло, залишаючи абсолютно цілими тачскрін та матрицю, яке знаходиться лицьовій стороні пристрою. Як правило, його заміна коштує значно дешевше, проте не усім власникам смартфонів можливо провести заміну лише скла. Якщо є конструктивна складність та неможливість провести заміну скла, краще не експериментувати та провести повну заміну екрану.

Такий ремонт дасть можливість продовжити життя гаджету та заощадити кошти на купівлю нового смартфону.

Чи є сенс проводити заміну?

На перший погляд, може здатися, що легше купити новий гаджет, ніж замінити екран. Тут варто враховувати цифри та можливості. Якщо телефон дороговартісний, то заміна деталі буде коштувати 15-20% від загальної вартості пристрою. Тобто ремонт у цьому разі вигідний.

Перевага є в і заміні скла. Варто лише обирати якісний сервіс, який використовує сучасне обладнання та надає гарантію на роботу. Як правило, скло коштує невеликі гроші, тож однозначно замінювати його варто, аби повернути вигляд пристрою до поломки та усунути дискомфорт при його експлуатації.

Якщо ж заміна екрану та скла дорівнює вартості самого телефону - варто задуматися, чи потрібен ремонт взагалі, адже гарантувати подальшу стабільну роботу усього пристрою ніхто не зможе.

Де можна придбати деталі?

Спеціалісти не рекомендують самостійно проводити заміну будь-яких деталей смартфону, особливо на гарантії. Однак можна заощадити на купівлі деталей, обравши їх самостійно у магазині Vseplus. Інтернет магазин запчастин для телефонів пропонує як тачскріни, так і скло до корпусу, дисплеї тощо до таких моделей телефонів як:

  • Motorola;
  • Lenovo;
  • Samsung;
  • Apple;
  • Huawei;
  • Xiaomi;
  • Sony;
  • Nokia;
  • Meizu.

Завдяки можливості підібрати деталі до більшості моделей смартфонів ремонт буде швидким та вигідним, заощаджуючи кошти користувача.

Таким чином, ремонт екрану є абсолютно доцільним та економічно вигідним, адже усі деталі можна придбати онлайн та швидко отримати своє замовлення. Далі скориставшись якісним сервісом, екран смартфону буде працювати як раніше.

0
репостів
0
репостів