Що робити, якщо складено протокол за статтею 130 КУпАП

адвокатКерування у стані будь-якого сп’яніння є грубим порушенням правил дорожнього руху та загрожує життю та здоров'ю його учасників. Сідати за кермо транспортного засобу у такому стані є неприпустимим. Разом із тим часто з боку правоохоронців протоколи за статтею 130 КУпАП складаються неправильно, або ж для їх складення немає підстав. Що робити, якщо водій потрапив у таку ситуацію і до кого звертатись, розкажемо далі.

Відповідальність за 130 статтею КУпАП

Досвідчений адвокат https://aleksandrovlaw.com.ua у ситуації складення протоколу може як його скасувати, так і захистити права водія. Стаття 130 КУпАП покладає на винуватця адмінвідповідальність за:

  • керування в стані алкогольного, наркотичного, впливу лікарських препаратів, які знижують реакцію водія, увагу;
  • передачу ТЗ особі у стані сп'яніння;
  • відмову проходження огляду на відповідний стан.

Наслідки складання протоколу достатньо серйозні - штраф від 10 тисяч гривень та позбавлення права керування ТЗ на один рік. І це лише на перший раз. Тож, відстоювання своїх прав та скасування протоколу може стати реальним виходом із положення.

Варто звернутись до адвоката

Перш за все, варто пам'ятати, що адвокат по 130 статті допоможе уникнути небажаних результатів у виявлені доказової бази для подальшого розгляду у суді. Також водієві варто:

  • не відмовлятись від проходження огляду, адже відмова автоматично передбачає накладення штрафу;
  • вимагати сертифікат на прилад, яким буде проведено тестування;
  • у разі незгоди з результатами огляду на місці вимагати медичного огляду уповноваженим лікарем;
  • у разі позитивного тесту одразу повідомити свого адвоката для прийняття подальших рішень та підготовки ним документів.

Адвокатське бюро Дмитра Александрова спеціалізується на вирішенні питань складання протоколу поліції за згаданою статтею. Протягом 5 хвилин адвокат аналізує протокол та може вказати подальшу перспективу розвитку подій. Доступна вартість послуг зможе заощадити сплату штрафу та позбавлення водійських прав.

Кожен неправильний крок може ускладнити ситуацію, тож не варто поспішати та самостійно намагатись розв'язати проблему. Кваліфікована юридична допомога допоможе припинити адміністративну справу та знайти вихід там, де здається його немає.

0
репостів
0
репостів