Як обрати вінілову плитку в Києві? Яку купити, щоб служила більше 10 років

Плитка в Києві представлена кількома брендами, більшість яких виробляється в Китаї. Якщо казати про те - як обирати вінілове покриття в Києві тут вінілова підлога по знижкам, то можна виділити декілька основних критеріїв: 

  1. Плитка преміум-класу із захисним покриттям, європейського виробництва
  2. Китайська плитка в якій може вказуватись клас навіть 43-й, але по факту вона є набагато меньш зносостійка аніж ламінат та інші покриття. 

Что может случится при обращении к "професионалам" укладки

Вінілова плитка яка називається кварц-вініл має товщину від 3,5 мм і має замки, ПВХ плиткою називють покриття 2,5 мм у якого нема замків, яке можна монтувати тільки на клей. 

Саме головне, що треба зрозуміти при обрані вінілу - це монтаж цієї підлоги. За типом монтажу - це 2 типи - замкова та клейова. 
Замкова плитка має дуже багато проблем, тому що її замки кріпяться суто за рахунок жорсткості цього матеріалу, а він є дуже гнучким тому що - резина. 

Отже головні недоліки вінілової плитки Замкової: 

  1. Дуже слабкі замки, які легко розходяться від будь-якого навантаження - чи перетягнення меблів, чи монтажу без порожків і напруження різних площин - біля дверей розходиться, чи просто яка підкладка – і замки розходяться під навантаженням ваги тіла
  2. Дуже велика вартість матеріалу, в додаток до якого треба купляти ще й підкладку спеціально, яка коштує дорого.
  3. Дуже великі вимоги до перепадів стяжки

Якщо брати переваги замкового кварц-вінілу, то вони відносяться суто до ситуації, коли - клеїти цю плитку на підлогу. Тобто вам дешевше і простіше купити клейову плитку. 

Переваги клейової ПВХ плитки: 

  1. Єдиний вид покриття, який можна укладувать без порожків
  2. Самий безшумний вид покриття
  3. Абсолютна вологостійкість, яку навіть можна використовувати в ванній кімнаті.

Але самий головний недолік плитки (будь-якої) - це, те що верхній шар зроблений з вінілу, який легко подряпати чи уразити чимось іншим. 

Самим перевіреним видом вінілового плитки - є клейова, саме цю підлогу використовують в офісних приміщеннях та магазинах, тому що вона сама вологостійка з усіх - на відміну від замкової вінілової плитки, тому що під це покриття не може потрапити волога і там не заведеться грибок.

Але головне, що треба зрозуміти - при обиранні вінілу це те, що її строк експлуатації залежить на 80 відсотків від майстрів і як вони підготують грунт. То в інших покриттях для підлоги - цей показник не більше 30 відсотків залежності від рук "майстрів". 

Вартість "під ключ": 

- клейова: клей + грунтовка концентрат + підготовка покриття стяжки + монтаж - приблизно = +400 чи +500 грн за м2 плюс приблизно 600-900 грн/м2 самої плитки;

- замкова - підкладка 95 грн + 1200-1500 грн/м2 плюс монтаж 130 грн/м2. 

Висновки.

Тобто клейова приблизно 1000 грн.м2 під ключ, та замкова близько 1500 грн/м2 при гірших властивостях. 

0
репостів
0
репостів