Чому відбувається згущення крові та як її розрідити?

ФармакоЧому відбувається згущення крові та як її розрідити?Дуже часто пацієнти, які страждають на підвищену в'язкість крові мають генетичні захворювання або ж набуті хвороби. Така патологія негативно позначається на увесь організм та може бути причиною ряду хвороб. Тож, своєчасне лікування згущення крові спеціальними розріджувальними препаратами https://www.farmaco.ua/lekarstva/krov/razzhizheniya-krovi здатне попередити руйнівні, невідворотні процеси не тільки в органах, а й у багатьох системах організму. Визначити необхідність призначення такої терапії визначає лікар, а от чому відбувається так, що кров стає густою, читайте далі.

Чому кров густіє?

Згущення крові це не хвороба, а скоріше симптом, який може виникнути в людини при порушенні нормального функціонування організму. Коли кров повільно рухається по судинах, то вони можуть закупорюватися, утворюються тромби, які спричиняють кисневе голодування органів. У людини розвивається слабкість, депресія, безпідставна тривога, спрага, сухість у ротовій порожнині, головні болі та порушення пам'яті, збільшується артеріальний тиск, порушується зір, ноги та руки мають синюватий відтінок, а при порізах кров дуже повільно рухається.

Причиною густої крові може бути:

  • надмірне вживання солодкого, вуглеводів;
  • недостатня кількість мінералів та вітамінів в організмі, що відповідають за утворення спеціальних гормонів;
  • захворювання підшлункової залози, яка виробляє спеціальні ферменти;
  • високий гемоглобін;
  • порушення роботи печінки;
  • зневоднення організму;
  • надмірне вживання алкоголю, жирної, копченої їжі.

Як правильно визначити густоту крові?

Дізнатися на скільки густа кров допоможе ретельне обстеження організму. Так, пацієнту лікар призначає ряд досліджень, які потрібно здати:

  • клінічний аналіз крові;
  • визначення згортання крові;
  • коагулограма;
  • визначення показників тромбопластину.

Якщо синдром підвищеної в'язкості підтвердиться, то лікар пропонує пацієнту медикаментозне лікування. В такому разі усі необхідні препарати можна придбати прямо вдома, через інтернет-магазин компанії Farmaco, яка за більш ніж 25-річний досвід зарекомендувала себе як надійний постачальник оригінальної фармпродукції по Україні.

Окрім медикаментів, необхідно дотримуватися спеціальної дієти - не вживати надто жирні страви, копченості та консервовані продукти. Також варто виключити з раціону цукор, ковбаси, масні бульйони, банани, білокачанну капусту, страви із желатином, білий хліб та виноградний сік. Як допоміжну терапію можна використовувати засоби нетрадиційної медицини.

Таким чином, своєчасне виявлення густої крові допоможе уникнути розвиток важких патологій, адже згущення крові призводить до кисневого голодування систем та органів організму. Медикаменти, правильне харчування, народні засоби ефективно впливають на стан крові та допомагають нормалізувати стан крові. Тож, якщо пацієнт відчуває більшість симптомів пов'язаних із загустінням крові - необхідно якнайшвидше звернутися до лікаря та розпочати приймання препаратів з групи антиагрегантів або антикоагулянтів.

0
репостів
0
репостів