5 способів повернути жагу до активного життя та роботи

mildronat.uaУ кожного в житті бувають періоди "застою" або ж трапляється емоційне вигорання. Надмірна трудова діяльність, неякісний відпочинок та постійні стреси роблять життя рутинним, нецікавим та обтяжувальним. Тож, поради для повернення працездатності в такому разі можуть допомогти ефективно налагодити життя, щоб воно знову заграло яскравими фарбами.

Робіть роботу на роботі

Англієць Роберт Оуен перший, хто обгрунтував необхідність 8-годинного робочого графіку дня. Він стверджував, що людина має мати в житті 8 годин на роботу, 8 - на відпочинок та ще 8 - на сон. Коли працівник бере додому роботу він обмежує свій ресурс відпочинку, сну. Але робота не закінчується ніколи і про це потрібно пам'ятати. Така порада може бути чи не найголовнішою у поверненні працездатності кожної людини.

Налагодьте режим сну

mildronat.uaНе секрет, що наш організм дуже залежить від того наскільки якісно спланований час для сну. Не варто засиджуватися до ночі перед книгою чи справами, адже нічна активність може призвести до зниження робочої активності, зниження настрою та постійно відчуття недосипу. Зібратися з силами та налагодити режим сну багатьом буде складно, однак уже перші спроби лягати раніше дадуть свої результати. Поступово зменшуйте час відходу до сну, не потрібно різко перелаштовуватися, адже це стрес для організму. Намагайтесь лягати до 22:00 та вставати не пізніше 7 ранку і тоді заряд бадьорості та енергії вам забезпечено. Тож, з часом організм звикне до нового розпорядку, а постійна втома перестане турбувати.

Сплануйте річну відпустку заздалегідь

Працювати буде значно приємніше і швидше, коли знаєш, що відпустка уже спланована і потроху починаєш розробляти план її проведення. А якщо це ще й подорож на нові місця, країни, то мрії про майбутню поїздку будуть гріти серце й душу. Окрім того, не варто брати роботу з собою, адже присутність роботи не дасть змоги в повній мірі розслабитися та насолодитися відпусткою.

Перегляньте своє харчування

Якщо є можливість, потрібно переглянути режим харчування - їсти менше, але частіше в один і той самий час. Звичайно, на роботі важко контролювати цей процес, однак є планування і нагадування, з допомогою яких можна легко це вирішити. Також не варто наїдатися перед сном, щоб сон був міцним та комфортним.

Знайти час для фізичних вправ

mildronat.uaВідомо, що малорухливий спосіб життя знижує метаболізм, швидкість кровообігу. Як наслідок, зникає бажання щось робити, настрою немає. Тому важливо мати в житті хоч трохи спорту або ж займатися фізичними вправами кожного дня по десять, п'ятнадцять хвилин.

Тренування допоможуть уникнути багатьох хвороб та підвищити рухову активність. Тож, розпочинайте день зі склянки чистої води та зарядки, щоб мати бадьорість цілий день. Також не нехтуйте пішими прогулянками, наприклад, на шляху додому можна замість авто чи громадського транспорту пройтися пішки.

Такі поради легко виконувати та впроваджувати в життя, а тому вони будуть мати гарний ефект. Не варто відкладати своє життя та здоров'я на другий план, адже наше здоров'я та добробут в наших руках.

0
репостів
0
репостів