Підтяжка грудей як ефективний метод вирішення проблеми мастоптозу

W923xLdiW27UD-wdFFRPPqKJVjahEfB3UCeOoiJ_Gbhhn78aJ4KDfk5B54r5IXX2xmBvkdAIg8ETsFdJsnv7ZDy3FORhB40zyPUZFrfqMkBB-jk7kVB64Kaw4Be5wK0TQYssOdtd

Для жінки опущення грудей є серйозною естетичної проблемою, яка заважає полюбити власне тіло та викликає комплекси, тому питання про лікування мастоптозу є особливо актуальним. Природні процеси старіння, генетична схильність, вплив гравітаційних сил Землі сприяють на птоз шкіри та тканин молочної залози. При цьому груди жінки втрачають пружну форму та виглядають обвислими.

Спеціальний догляд в профілактичних цілях (масажі, використання косметичних засобів, біоревіталізація шкіри та ін.) допомагає лише уповільнити процес опущення грудей. Але при вираженому мастоптозі консервативні методи вже неефективні. Тому найшвидшим та ефективним способом лікування птозу грудних залоз залишається підтяжка грудей. На сайті https://laserone.com.ua/breast_lift/ можна детальніше ознайомитися з процедурою мастопексії та записатися на прийом до пластичного хірурга.

Причини птозу молочних залоз

Об'єм та зовнішній вигляд жіночого бюста можуть погіршуватися через такі негативні фактори:

  • Вікові зміни. З віком в організмі жінки запускається процес фіброзно-жирової інволюції молочних залоз – деградація залозистої тканини та її поступове заміщення жировими клітинами. Це відбувається через гормональні зміни, які особливо активно відбуваються в період менопаузи. Ці зміни призводять до уповільнення синтезу колагену і еластину, які є структурними компонентами сполучної тканини, дерми та зв'язок. В результаті груди жінки втрачають естетично привабливий вигляд та під впливом природних гравітаційних сил Землі опускаються.

  • Спадковий фактор. Вроджені особливості синтезу колагену і еластину визначають швидкість старіння тканин та схильність до гігантомастіі, а отже, і до мастоптозу.

  • Вагітність та лактація. Під час вагітності груди жінки збільшуються в об'ємі за рахунок наповнення залізистих часточок молоком. При цьому зростає навантаження на зв'язки, а шкіра розтягується. По завершенні лактації об'єм залози поступово зменшується. Через розтягнення шкіри груди виглядають «порожніми» та обвислими. Крім того, нерівномірний розподіл молока та годування дитини однією груддю може привести до помітної асиметрії.

  • Стрімке схуднення або набір ваги. Жирова клітковина фактично визначає форму молочних залоз. У разі швидкого схуднення втрачається частина об'єму грудей, а шкіра не встигає відновитися. І навпаки, стрімкий набір ваги призводить до збільшення об'єму молочних залоз та розтягування шкіри.

  • Ендопротезування занадто великими імплантами.

Варто відзначити, що обвисання грудей прискорюється через негативний вплив куріння та зловживання алкоголем.

Лікування мастоптозу

При невеликому птозі грудей повернути бюсту красиву форму можна за допомогою ендопротезування – операції по збільшенню імплантами. Проблема більш запущеного мастоптозу вирішується мастопексією, тобто підтяжкою грудей. Суть цієї пластичної операції полягає в резекції надлишкової шкіри, жирової та залозистої тканини, в результаті чого вдається підняти сосково-ареолярний комплекс. При недостатньому об'ємі тканин молочної залози мастопексію можна поєднати з ендопротезуванням та таким чином збільшити розмір грудей. Якщо у жінки спостерігається помітна асиметрія, то усунути її можна шляхом поєднання підтяжки з редукційною мамопластикою або ендопротезуванням. В цілому, мастопексія виконується під загальною анестезією протягом 1-3 годин.ktqgJ35Ok5ok5afEWWNIS7ZWq0lIcuOr74bYeq5rUBI-nWULaF8doqRXZk1QAXLbkty-n3_BvvEUGhZGnVZxX5wVoBLSwh5z7osnZukouqlwQ81CBaFjZHmeOJbl0MRStqsIfjAn

Існує три основні методи підтяжки грудей:

  • Періареолярна. Застосовується для усунення легкого та неускладненого птозу. Пластичний хірург робить розріз навколо ареоли, щоб виконати резекцію надлишків шкіри.

  • Вертикальна. Метод використовується при середньому птозі грудей. Пластичний хірург робить два розрізи: один навколо ареоли, а інший – вертикально вниз від кола на 7-8 см.

  • Якірна («Т-подібна»). Найефективніший спосіб усунення запущеного мастоптозу. Методика передбачає композицію з трьох акуратних розрізів: вертикального, навколо ареоли та по контуру субмамарної складки.

0
репостів
0
репостів