Для чого потрібний pН-метр?

Знімок екрана о 22.31.51

Кожен садівник і рослинник дуже добре розуміє, наскільки важливою є якість ґрунту. Вологість, кислотність, лужність — все це прямо впливає на родючість. Рослини потребують хороших умов для вирощування. Якщо якихось елементів буде не вистачати, або вони є в надлишку, рослини можуть захворіти і навіть загинути. Або всі сили можуть піти у цвітіння, і рослинник даремно чекатиме хорошого врожаю.

Щоб дізнатися, які компоненти є у вашому ґрунті, створили прилад для вимірювання pH-метрhi98108 phep ph tester grow.in.ua/ph-tds-es-regulyatory/ph-metry. З його допомогою можна визначити кислотне середовище, лужне чи нейтральне. Бо для одних видів рослин потрібний лужний шар ґрунту, для інших — навпаки сприятлива кислотна земля. З вигляду pH-метр нагадує вольтметр, який адаптований до виконання певного завдання. Його шкала складається з позначок у величинах pH.

Якщо ж ваш ґрунт не відповідає тим нормам, які необхідні для вирощування обраних вами рослин, тоді є можливість виправити ситуацію за допомогою своєчасного внесення необхідні поживних добавок або нейтралізаторів надлишку непотрібних речовин. Але без вимірювання pH ґрунту вам цього не вдасться. Не дотримання параметрів складу землі  відразу ж позначиться на зростанні і врожайності рослин. Часом причину невдачі буває важко визначити. Не досвідчені рослинники не завжди розуміють, що причина, швидше за все, криється у структурі самої землі.

Milwaukee MW100Існують також прилади pH для вимірювання води. За їх допомогою визначають кислотність або лужність рідкого середовища. Ним користуються в басейнах, акваріумах, розчинах гідропоніки, навіть в ставках з вирощування риби. Можна також вимірювати і водопровідну воду, напої тощо. Якщо вам потрібно працювати з рідинами, тоді не обійтися без контролю за якістю та структурою води. І тут дуже допоможе прилад для визначення pH води. Індикатор pH передає інформацію про якість і структуру потрібної рідини.

Окрім цього також є електронний pH-метр. Його застосовують в акваріумах і в гідропоніці. Контроль якості в розчинах при вирощуванні гідропоніки дуже важливий, якщо не сказати, що це вирішальний фактор для гарного врожаю. Для успішного росту і розвитку рослин їм потрібно забезпечити ідеальне середовище існування.

Постійний контроль з pH-метром якості і складу води, ґрунту, субстрату і поживних розчинів — запорука успішного розвитку ваших посадок. І гарантія відмінного врожаю.

0
репостів
0
репостів