Які бувають світлодіодні панелі і де вони застосовуються

Сучасні освітлювальні прилади поступово замінюються альтернативними джерелами світла, основа яких складається з світлодіодів. Освітлення на основі світлодіодів більш довговічне, має підвищену безпеку, не вимагає спеціальних способів утилізації, на відміну від ртутних, люмінесцентних ламп, економічніше в плані витрати електричної енергії, має зовнішній вигляд, що задовольняє сучасні вимоги. Тому число споживачів, які купують світлодіодні панелі, постійно збільшується, як і їх асортимент https://svet.kharkov.ua/svetodiodnye-svetilniki/svetodiodnye-paneli/

Такі прилади освітлення часто зустрічаються в різних місцях: освітлення складських і виробничих приміщень, спортивних комплексів, центрів розваг, офісів, робочих кабінетів. Світлодіодні панелі широко використовуються в конструкціях рекламних щитів, панелей. Неонові вивіски поступово витісняються світлодіодними панелями різних форм, розмірів і кольорових гам.

Види і конструктивні особливості

За формою виконання світлодіодні панелі бувають:

  • Круглі.
  • Квадратні.
  • Прямокутні.

Габаритні розміри панелей бувають найрізноманітніші, середня їх товщина складає 14 мм. Низькі стелі приміщення не відбиваються на якості світла такими панелями, так як вони можуть візуально піднімати стелю через матове розсіяне світіння.

Фіксувати тонкі панелі різної потужності і різних колірних відтінків можна легко в накладному і підвісному положенні. При цьому можна поєднувати їх з установкою точкових світильників. На гіпсокартоновій стелі такі панелі також легко монтуються.

Кожна з трьох форм панелей знаходить своє застосування в залежності від дизайну приміщення. Пристрої всіх форм панелей практично однакові, за винятком конфігурації.

За призначенням і пристрою панелі діляться на:

  • Рекламні.
  • Стельові.

Рекламні

Панелі, що виступають в якості рекламних щитів на міських нічних вулицях, виконані у вигляді дисплея, на якому розташовані світлодіоди по аналогії з пікселями на екрані монітора, заповнюючи площа екрану, дозволяючи створити необхідне зображення різнокольоровою гамою діодів, або монолітний фоновий колір. За допомогою триколірних діодів реалізується можливість отримання динамічних зображень.

Кожен кольоровий діод підключений до окремої схеми, що дає можливість створювати дизайнерське оформлення складних проектів. Від кількості світлодіодів (пікселів) і їх щільності розташування на панелі залежить якість зображення. Тому чим більше число пікселів, і менше проміжок між ними, тим якісніше виходить ефект зображення.

Стельові панелі

Таке виконання панелей прийшло на заміну вичерпавшим себе офісним світильникам з люмінесцентними лампами, які встановлювалися практично в кожному робочому приміщенні і офісі. Сучасні фахівці з дизайну приміщень широко використовують панелі з міркувань естетичності та економічності.

Термін експлуатації таких моделей світильників може доходити до 20 років. Колір їх світлового потоку буває теплим або холодним, вони не мають шкідливого для зору людини мерехтіння і ультрафіолетового випромінювання.
 
Панелі можна монтувати в приміщеннях з низькими стелями, так як товщина панелей дуже мала. На підвісних і натяжних стелях, а також на стінах такі панелі виглядають оригінально, поєднуються з дизайном приміщення, мають дуже незначний нагрів. За допомогою нескладних пристроїв можна внести корективи інтенсивності світла.

За своєю конструкцією стельова панель має відмінності від звичайних світильників. Світлодіоди можна розмістити на панелі в різному порядку. Оптимальним варіантом розміщення стрічок світлодіодів на панелі є їх укладання по периметру. При цьому вони дають розсіяне приємне світло.

Корпус панелі найчастіше виконують алюмінієвим. Це дозволяє застосовувати його в якості охолодження. Світильник влаштований так, що випромінюване світло від діодів потрапляє на лінзи з насічками на прозорому корпусі світильника. Далі світло проходить через розсіювач і рівномірно розподіляється по всій поверхні світильника.

Деякі виробники виготовляють заміну старим люмінесцентним лампам, і не роблять ніяких лінз і розсіювачів. Вони виготовляють світлодіодні лінійки, аналогічні по конструкції лампам, з колишніми монтажними розмірами. В результаті такі лінійки світлодіодів можна легко встановити на місце застарілої і згорілої лампи, хоча світло при цьому не таке розсіяне і м'яке.
 
Світлодіодні панелі витрачають незначну кількість електричної енергії, яка навіть менше споживання енергії ртутними лампами. Панель 60 х 60 см легко встановлюється в стелю, при потужності 40 Вт видає потік світла 3400 люмен, що дає можливість зменшити число приладів освітлення, і бути впевненим в екологічності і безпеки освітлення багато років.

Використовувати світлодіодні панелі буде зручним і правильним рішенням, тому що вони задовольняють вимогам функціональності, якості і сучасного стилю освітлення.

При підборі освітлення новозбудованих офісів і комерційних приміщень, де економність витрачання коштів стоїть на першому місці, вибирають панелі. Найчастіше такий вибір є необхідністю. Такі панелі є оригінальним варіантом декорації приміщення, надання йому унікального дизайну, прикраси інтер'єру.

0
репостів
0
репостів