Установка жалюзі і рулонних штор своїми руками

Напередодні літа актуальним питанням для багатьох з нас стає пошук і придбання сонцезахисних віконних систем. Мабуть, найкращим чином задовольнити споживчий попит на літній сонцезахист здатний ринок жалюзі і рулонних штор. Ефективність, різноманітність оригінальних рішень, зручність у використанні, доступність - ось неповний перелік переваг такої продукції.

Але вибрати і купити сонцезахисну систему - це тільки половина справи. Їх потрібно ще й встановити на вікна. Компанії-виробники незмінно пропонують своїм клієнтам послуги майстра по установці жалюзі, однак це завдання цілком по плечу і домашньому майстру. Тим, хто вміє користуватися дрилем і шуруповертом, установка нових жалюзі або рулонних штор не складе труднощів.

Світлозахисні системи встановлюють на пластикові вікна декількома способами. Спосіб кріплення залежить від того, яку саме частину вікна вони будуть закривати - кожну стулку окремо, все вікно або весь віконний проріз. Горизонтальні жалюзі та рулонні штори, як правило, встановлюються близько до скла - на кожну стулку вікон і на рами глухих вікон незалежно від кількості стулок. Вертикальні жалюзі зазвичай повністю закривають віконний проріз і частину стіни під вікном, вони кріпляться на стіну.

Комплект сонцезахисних систем практично завжди забезпечується докладною інструкцією по їх монтажу, але для гарного майстра і альтернативні джерела інформації можуть виявитися не зайвими. Розглянемо докладніше найпопулярніші способи кріплення сонцезахисних систем.

Монтаж жалюзі із застосуванням шурупів

Даний спосіб передбачає вгвинчування шурупів безпосередньо в пластиковий профіль стулки або коробки вікна. Це найпростіший спосіб кріплення сонцезахисних систем. У ряді випадків для правильного розміщення верхньої планки жалюзі знадобиться виконати нескладні виміри, щоб закріпити їх ідеально рівно. Існують також конструкції, для установки яких немає необхідності робити виміри і відзначати позиції шурупів. Вони розташовуються по верхньому краю склопакета, а на пластикову раму заходять тільки спеціальні пазики. Завдяки суворої прив'язці система буде прикріплена бездоганно і без клопоту.

Шурупи легко вкручуються в пластик і надійно тримають конструкцію. Після того, як всі планки або кронштейни закріплені, можна продовжити монтаж жалюзі за інструкцією: закріпити волосінь, не особливо її натягуючи, встановити заглушки і лиштви.

Спосіб кріплення світлозахисних систем за допомогою шурупів простий і надійний, але в деяких випадках він може виявитися не кращим рішенням - так кріпляться конструкції, які будуть перебувати на вікні постійно. Якщо ж планується сезонне застосування сонцезахисту, і, наприклад, на зиму вікна ПВХ будуть звільнятися від неї, рекомендується застосовувати інші способи кріплення.

Установка сонцезахисних систем без свердління

Рулонні штори і жалюзі можна закріпити на віконних стулках без сверління в віконному пластиці шурупних отворів. Такі конструкції можна знімати в будь-який час для догляду за ними і для тимчасового зберігання. При цьому профіль збереже свою цілісність і його зовнішній вигляд жодним чином не постраждає. Виробники пропонують два види таких кріплень:

  • кронштейни-зачепи, що фіксуються на стулці;
  • двосторонній скотч.

У першому випадку установка жалюзі вимагає мінімуму зусиль, а знімаються вони і зовсім «легким рухом руки», правда, ставиться такий сонцеахист тільки на стулки. Другий спосіб - це, по суті, заміна прикручування приклеюванням. Всі підлягаючі закріпленню елементи конструкції надійно фіксуються в потрібних місцях на поверхні рами за допомогою двостороннього скотча, який потім можна зняти рекомендованими виробником способами (за допомогою спеціальних рідин).

Закріплення сонцезахисту на стіні

До стіни над вікном кріпляться, як правило, вертикальні жалюзі, і, не дивлячись на існування величезної кількості найрізноманітніших кріплень, перфораторні отвори в стінах і угвинчені в дюбеля шурупи не втрачають актуальності. В даному випадку це оптимальний спосіб монтажу конструкції.

Закріпити жалюзі над вікном необхідно таким чином, щоб ламелі висіли строго вертикально, тому без точних вимірів тут не обійтися. Щоб карниз зайняв правильне горизонтальне положення, при позначці позицій для свердління варто використовувати рівень.

Як бачимо, найбільш поширені методи кріплення жалюзі і рулонних штор нескладні, а правильно розташувати всі елементи системи допоможе інструкція. Головне - при отриманні замовлення переконатися в повноті комплекту жалюзі або рольштор. А ще необхідно мати трохи часу, бажання попрацювати і деякий набір інструментів. Тоді навіть не дуже досвідчений домашній майстер зможе якісно виконати це завдання, і ваші пластикові вікна отримають новий, вельми корисний в літній час аксесуар.

0
репостів
0
репостів