Штучний інтелект: як він з'явився та які має перспективи

Штучний інтелект є унікальним продуктом технічного прогресу, який дає машинам не менш унікальну змогу — вони навчаються, використовуючи для цього досвід не лише людей, але й свій власний. Вони можуть пристосовуватися до нових умов використання, а найголовніше — виконувати такі завдання, які раніше могла робити лише людина.

Найбільш відомі приклади AI на сьогодні — це машини, що можуть грати в шахи, та роботизовані системи. І хоча вони поки ще дуже сильно залежать від людської присутності, вже зараз вони дуже сильно впливають на суспільство, формуючи зовсім нове уявлення про нього.

Перша поява AI та його непроста історія

Сталася вона в 1960-х роках — спершу це були прості пристрої, що програмувалися для виконання найпростіших міркувань. І хоча проблеми, з якими тоді зіткнулися розробники, здавалися невирішальними, час та дослідження показали, що можливо все — й це при тому, що цілих два десятиріччя, до 80-х років включно, на відповідні експерименти майже не виділяли фінансування.

Епоха розумних машин відродилася в 90-х роках 21 сторіччя, чому передували революційні прориви в технологіях, які відповідали за обробку та зберігання інформації. А зовсім новим етапом розвитку AI стали двохтисячні.

Що він вміє: AI сьогодні

Він може автоматизувати навчальний процес та пошук потрібних даних. Поки що для того, щоб створити працюючу та ефективну систему ключових запитів штучному інтелекту потрібна людина. Але, судячи з того, що їй треба докладати все менше зусиль, — ненадовго. Платформа «Штучний інтелект» є переконливим доказом цього.

Завдяки AI стандартні автоматизовані системи стають унікальним продуктом, який працює на запити споживачів. Пристрої в ньому не лише реагують на потреби, але й аналізують певні задачі, виконуючи їх. Сьогодні, як повідомляє Everest, такі пристрої в багатьох людей є навіть вдома.

Алгоритми прогресивного навчання допомагають AI адаптуватися, тож він дуже ефективно працює с даними. А з часом набув можливості аналізувати більш глибокі дані. Він вдосконалюється і постійно вчиться - система штучного інтелекту дуже працьовита.

А ще він може бути надзвичайно точним, що потрібно людині в багатьох сферах, особливо в медицині та машинобудуванні. У поєднанні з тим, що AI може оперувати такою кількістю даних, що людині важко навіть уявити, відкриває перед людством дійсно надлюдські можливості. Це в перспективі, а сьогодні штучний інтелект просто дуже підвищує конкурентоспроможність компаній.

Принципи, за якими працює AI

Насправді це ціла мережа, яка використовує багато методик, в тому числі машинне навчання та його різновид нейронну мережу, когнітивне обчислення, так зване глибоке навчання та комп'ютерне бачення.

0
репостів
0
репостів