Як використовувати платіжні сервіси та термінали для оплати комуналки

Оплачувати послуги комунальників можна не тільки з банківського рахунку чи в касі, а й за допомогою посередників - електронних платіжних систем. Банківські реквізити отримувача не потрібні. Для цього за допомогою платіжної картки потрібно перевести гроші на потрібний рахунок за допомогою декількох нескладних підтверджень.

Скільки коштує

Комісія залежить від типу сервісу і того, чи укладені у нього договору з комунальниками. Якщо немає - комісія буде вище. Але в принципі цілком прийнятною - 3-5 грн.

Врахуйте, що оскільки дана система - посередники між банком і платником, комісія може бути подвійна. І банку, і платіжній системі.

Як заощадити?

Якщо платіжна система є власністю комерційного банку, то його клієнти будуть обслуговуватися без комісії. Так відбувається в "Приват 24". Деякі платіжні системи не беруть комісію взагалі. Якщо укладають договори на обслуговування з комунальними організаціями.

Для прикладу при оплаті Хмельницькгаз Збут через сервіс portmone.com становитиме всього 1.5%.

Що потрібно для оплати?

  • На відміну від інтернет - банкінгу вам нікуди не потрібно йти. Досить мати комп'ютер, ноутбук, планшет або смартфон з доступом в інтернет.
  • Платіжна картка Visa або MasterСard будь-якого банку.
  • Зареєструватися на сайті платіжної системи і, якщо потрібно, сплатити комісію. Комісія Рortmone - 9,90 грн в місяць. Цю абонплату не беруть, якщо ви будете платити тільки за мобільний телефон.
  • Щоб стати клієнтом "Приват24", не обов'язково володіти карткою "ПриватБанку". Можна зайти на сайт "Приват24" і відкрити спеціальний рахунок в цій системі, скориставшись карткою іншого банку.
  • Дотримуючись інструкцій і підказкам здійснити оплату - ввести дані платіжної карти. Знати реквізити отримувача та номер його рахунку не потрібно. По закінченню процесу обов'язково роздрукувати квитанцію і зберегти її. А краще про всяк випадок і дві.

Термінали поспішають на допомогу 

Якщо ви не вмієте користуватися інтернетом, вам на допомогу прийдуть кіоски самообслуговування, у великій кількості стоять в ТРЦ і на зупинках громадського транспорту. Ввівши номер особового рахунку при оплаті комунальних послуг, ви можете внести готівку на місці. Платіжна карта не потрібна. Деякі термінали запитують введення комунальних показань (інформація за лічильниками). Якщо у вас їх немає, але термінал не пропускає платіж без цих даних, то просто вводите нульові покази. 

Скільки коштує

За можливість користуватися терміналом її власник зажадає з вас комісію. Як правило, це 1% - 2% від суми рахунку. Зазвичай становить 3-7 грн. Часто власник терміналу обмежує мінімальну і максимальну суму, яку можна ввести. Комісію з вас можуть не брати зовсім, якщо у власників мережі укладено договір з комунальною компанією.

Як заощадити?

Вибрати ті мережі, які комісію за послугу з оплати рахунків платників не нараховують.

Хто надає: QIWI, City Pay, IBox і ін.

Що потрібно?

  • Знайти найближчий термінал.
  • Вибрати на моніторі послугу, яку ви хочете оплатити, вказати необхідні реквізити (номер телефону, номер особового рахунку та ін.).
  • Дотримуючись інструкцій, виведеним на екрані, ввести необхідну суму в купюроприймач і натиснути кнопку "Оплатити".
  • Сума, введена в термінал, надходить на рахунок користувача, і термінал роздруковує і видає користувачеві чек, який потрібно обов'язково зберегти.
0
репостів
0
репостів