Вживані ноутбуки з Європи: чому їх вибирають

Сьогодні технології дуже швидко розвиваються, тому питання вибору комп’ютерного пристрою актуальне для багатьох користувачів. Якщо одні люди надають перевагу новим, але не дорогим гаджетам, то інші бажають придбати потужні б/у ноутбуки з Європи. Це привабливий та доступний варіант для багатьох українців.

Переваги вживаних ноутбуків із Європи

Вживані електронні пристрої на ринку електроніки мають великий попит завдяки своїм перевагам та характеристикам:

  1. Доступна ціна. Такі лептопи коштують на 30–40% менше, ніж нові аналоги з такими ж характеристиками.
  2. Висока продуктивність. Зазвичай на ринок поступають вживані гаджети, якими користувалися в офісах. Якщо врахувати, що оновлення офісної техніки в європейських компаніях відбувається раз у два роки, а використовували її тільки для роботи, то можна отримати потужні ноутбуки майже в ідеальному стані.
  3. Хороша «начинка». Наприклад, процесор Intel Core i5 використовується в багатьох нових моделях, тому, якщо не йдеться про роботу в режимі багатозначності, його буде достатньо для звичайної роботи та навчання.
  4. Оригінальність. Майже вся офісна техніка закуповується напряму у виробників, серед них — НР, Lenovo, Dell та інші. Тому мови про підробки не може бути.
  5. Широкий асортимент. Є моделі для навчання та роботи. На ринку комп’ютерної техніки представлені варіанти для ігроманів.

Сьогодні багато людей звертають увагу на екологічні питання. Замовивши вживаний лептоп із Європи, можна зробити свій внесок у зменшення електронних відходів, адже повторне використання гаджетів допомагає зберегти ресурси планети та зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.


19b8b746500c11ef81b69457a5f157a1 201c37ab500c11ef81b69457a5f157a1

Декілька слів про недоліки вживаних електронних пристроїв

Слабка акумуляторна батарея — основний мінус. На цей недолік варто звертати увагу, якщо пристрій замовляється для подорожей чи відряджень. Якщо він буде використовуватися в домашніх умовах, проблеми з підзарядкою не виникне.

Оскільки технології змінюються, то в сучасних гаджетах можуть бути відсутні деякі роз’єми. Якщо планується підключення додаткових пристроїв, на цей нюанс варто звернути увагу.

Як би дбайливо колишні власники не ставилися до електронного пристрою, на ньому можуть залишитися потертості та незначні подряпини. Такі сліди експлуатації не всім подобаються, але на роботу гаджета вони не впливають.

Покупка вживаного ноутбука: на що звернути увагу

Купуючи вживані пристрої, варто звернути увагу на такі деталі:

  • оперативна пам'ять. Мінімальний обсяг — 4 Гб;
  • відеокарта. Для простих завдань краще вибирати вбудовані (вони дешевші), а для ігор, 3D-моделювання, відеомонтажу та інших ресурсомістких завдань підійдуть дискретні варіанти;
  • дисплей. Щоб його перевірити на биті пікселі, потрібно запустити спеціальний тест;
  • клавіатура і тачпад. Оцінити їхню працездатність допоможе натискання клавіш та переміщення курсора;
  • жорсткий диск. Він перевіряється за допомогою програм HDD Scan, Seagate SeaTools та через меню «Мій комп’ютер».

Варто звернути увагу також на акумулятор. Для його тестування достатньо відкрити кілька програм і подивитися, як зміниться заряд після 30 хвилин роботи. Якщо батарея розрядилася на 5–6%, такий ноутбук можна купувати.
 

technology 791029 1280

Вживані електронні пристрої з Європи — це якісна та доступна техніка, яка може бути гарною альтернативою новим моделям. Вона має невисоку вартість у порівнянні з новими гаджетами, високу продуктивність та нормальний зовнішній вигляд.

Джерело: chipchip.ua

0
репостів
0
репостів