Як ефективно поповнити організму запаси вітамінів групи B

Водорозчинні вітаміни, які відіграють ключову роль для організму людини є саме групи В. Як відомо, до неї входить вісім різних вітамінів, кожен з яких виконує свої функції: регулює діяльність гормонів, сприяє нормальній роботі мозку, метаболізму та нервової системи. Так, вітаміни групи б при збалансованому харчуванні повністю покривають щоденний запас для нормальної життєдіяльності всіх систем організму, однак у сучасних умовах дотримуватися його вкрай важко. Сучасні харчові добавки можуть вирішити цю проблему, як саме, читайте далі у статті.

Чому важливо підтримувати достатній рівень вітамінів групи В?

8 водорозчинних вітамінів, які складають групу В, є саме тіамін (В1), рибофлавін (В2), ніацин (В3), пантотенова кислота (В5), піридоксин (В6), біотин (В7), фолієва кислота (В9) та кобаламін (В12). Мабуть, усі майбутні батьки мали справу з прийманням фолієвої кислоти, саме вона є частиною вітамінів групи В та має надзвичайно важливе завдання для синтезу ДНК та РНК, забезпечення росту клітин, а також нормальному розвитку ембріона. Ось чому кислоту важливо приймати як до планування вагітності так і під час спроб завагітніти.

Кожен із названих вітамінів незамінний для нас, наприклад, В1 перетворює вуглеводи в енергію, а В2 підтримує здоров'я шкіри і бере участь в енергетичному метаболізмі, формуванні еритроцитів. Також В3 синтезує гормони, як і В5, регулює рівень холестерину і підтримує роботу шлунково-кишкового тракту, а В7 відповідає за гарну шкіру, волосся та нігті. Крім того, достатня кількість В12 запобігає виникненню анемії, неврологічних розладів.

Усі ці органічні сполуки у достатній кількості містяться у продуктах, які є доступні для щоденного споживання:

  • цільнозернових;
  • м'ясі і рибі;
  • горіхах і насінні;
  • овочах та фруктах.

Якщо немає можливості отримувати їх через продукти, швидким та простим вирішенням проблеми є вживання харчових добавок, які може рекомендувати для прийому сімейний лікар. Це безпечні продукти, які не потребують спеціального рецепта для відпуску, однак важливо дотримуватися рекомендацій щодо прийому.

Де придбати вітаміни і які?

Сьогодні є різноманітні світові виробники, які пропонують якісні харчові добавки, а саме комплексні вітаміни чи окремі з групи В. До слова, в онлайн магазині HealthFit представлені монопрепарати, комплексні вітаміни групи В компаній:

  • Allnutrition - польського бренду з 25-річною історією, який спеціалізується на виготовлені не тільки вітамінів, а й спортивного харчування;
  • Now Foods - американського виробника з майже 60-річним досвідом випуску вітамінів, мінералів, їжі з натуральних складників;
  • Solgar - компанія, яка спеціалізується на випуску преміум якості біоактивних комплексів, вітамінів, відома високою якістю продукції;
  • Puritan's Pride - американський виробник, який самостійно виготовляє сировину для продукції, тож якість вітамінів на високому рівні.

Крім того, тут є продукти брендів KAL, Solaray, Swanson, Myprotein, Life Extention для людей з різними потребами, стилем життя та фізичною активністю. Відпуск у капсулах, таблетках із зазначеним на обгортці дозуванням, а замовити можна через сайт будь-коли. Широкий асортимент, прийнятні ціни та організація доставки дозволяють придбати усе, що необхідно на одній платформі для усієї сім'ї.

Тож, аби відновити баланс вітамінів важливо не тільки дотримуватись режиму харчування, вживати різноманітну їжу, а й використовувати ефективні харчові добавки від перевірених виробників. Окремі вітаміни чи в комплексі здатні задовольнити потребу організму, уникаючи дефіциту елементів та виникнення при цьому проблем зі здоров'ям.

0
репостів
0
репостів