Материнство після 35: якість життя, кар'єра та вирішення вікових питань

Перша вагітність у віці після 35 років сьогодні нікого не дивує. Пізнє материнство стає все більш поширеним явищем. Причин для цього може бути багато. Часто це свідоме рішення, продиктоване відчуттям готовності до батьківства або бажанням самореалізуватися в професійному житті. Буває й так, що перша вагітність після 35 років (або навіть пізніше) настає через проблеми з фертильністю.

Щоб дізнатися більше корисної інформації про вагітність у будь-якому віці, рекомендуємо перейти на сайт elevit.com.ua.

Пізнє материнство – це виношування та народження першої дитини після 35 років. Ця тенденція спостерігається все частіше. У пологових будинках пацієнтками стають переважно жінки у віці 25-29 років або 30-34 роки (за даними ВООЗ). Для багатьох з них пізня вагітність – це свідомий і обдуманий вибір.

Які переваги та недоліки пізнього материнства?

Пізня вагітність має як переваги, так і недоліки. Однак, справедливо буде сказати, що жінки частіше зосереджуються на перших. Але кожна з них повинна знати про всі аспекти, пов'язані з народженням першої дитини в більш пізньому віці.

Вагітність після 35 років дуже часто пов'язана з певним відчуттям готовності до материнства. Жінка, як правило, вже має освіту і надійне становище в професійному житті. Їй також не доводиться турбуватися про фінансове забезпечення і достатньо велику квартиру. Вона впевнена, що зможе забезпечити своїй дитині хороші умови для життя. Це правда, що багато молодих людей відкладають рішення про батьківство на кілька років саме через своє нестабільне фінансове становище.

Пізня вагітність передбачає не лише матеріальну готовність, але й контроль над своїми гормонами. Важливим є і психологічний настрій.

Жінка, яка вирішує народити першу дитину після 35 або 40 років, зазвичай вже встигла зробити все те, що планувала для себе в молодості, і що легше зробити без зобов'язань (наприклад, подорожувати світом, повністю присвятити себе своїй пристрасті).

Багато жінок також вважають, що вагітність після 40 років омолоджує. У них з'являється нова енергія, необхідна для догляду за дитиною. Вони також відчувають себе потрібними і повністю реалізованими.

Вагітність після 35 або 40 років в першу чергу пов'язана з підвищеним ризиком вроджених дефектів у дитини. Майбутні матері також частіше стикаються з неприємними недугами і певними медичними станами. Хоча це не є правилом, вагітні жінки повинні залишатися під пильним наглядом свого лікаря і більше піклуватися про себе.

Що варто пам’ятати?

Жінки, які завагітніли після 35, повинні знати про підвищений ризик вроджених вад у дитини. З цієї причини їм рекомендується пройти пренатальне обстеження.

Майбутня мама повинна особливо піклуватися про себе. Рекомендується збалансоване харчування, сприятливий клімат у родині. Також важлива легка або помірна фізична активність. Важливим є також прийом фолієвої кислоти. Фолієва кислота – це вітамін, який відіграє важливу роль у запобіганні дефектам нервової трубки у дитини. Елевіт® Пронаталь – це спеціальний комплекс, який має клінічно доведену ефективність у профілактиці вроджених вад розвитку майбутньої дитини.

Література

1. Капленко, М. М. (2018). ОСОБЛИВОСТІ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ВАГІТНИМИ ЖІНКАМИ ПІСЛЯ 35 РОКІВ. Схвалено до друку Вченою радою факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (протокол № 4 від 18 жовтня 2018 року)., 24.

2. Yaremchuk, N. (2012). Психологічна готовність жінки до материнства: вікові особливості. Continuing Professional Education: Theory and Practice, (1-2), 167-173.

3. Курило, І. О., Аксьонова, С. Ю., & Крімер, Б. О. (2016). Народжуваність та материнство в Україні: регіональний аспект. Демографія та соціальна економіка, (1), 65-79.

0
репостів
0
репостів