Проблемний орендар: як змусити сплатити борги та виїхати з квартири

Сьогодні усе частіше в орендодавців Вінниці виникають проблеми з недобросовісними орендарями, а все тому, що останні накопичують великі борги та не поспішають покидати житло. Окрім того, в окремих випадках такі особи вдаються до шантажу, аби уникнути відповідальності. В такому разі без юридичних послуг досвідченого адвоката, як Олександр Малик, не обійтися. Як змусити орендаря сплатити борги та покинути квартиру, про це далі у статті.

Які перші кроки потрібно зробити?

Для орендодавців, які мають на руках договір оренди житла варто знати, що вони можуть розірвати договір, а значить мати право виселити орендаря:

  • за згодою сторін;
  • якщо є рішення суду про виселення;
  • при односторонній відмові від договору.

Якщо наймач має великі борги за комірне та не збирається сплачувати борги, то через суд наймодавець може використати це як суттєве порушення умов договору, при цьому останній втрачає те, що йому передбачено за його укладання. Крім того, є перелік порушень орендаря у цивільному законодавстві, які можуть бути підставою для дострокового розірвання договору найму.

Варто розуміти, що в односторонньому порядку розірвати договір може лише орендар за умови, якщо житло непридатне для подальшого проживання та попередження про намір розірвати договір за три місяці.

Суд може бути використаний як крайня міра. Для початку варто надіслати наймачу лист-повідомлення про намір розірвати договір, спробувати мирно врегулювати питання по оплаті боргів та виселення з квартири, а вже потім переходити на врегулювання питань про борги, виселення через суд.

Де знайти адвоката для вирішення таких спорів?

Вирішити питання сплати заборгованості, звільнення квартири від орендарів можна з адвокатом Олександром Маликом, який надає юридичні послуги у Вінниці (або онлайн).

Що пропонує адвокат з цивільних справ:

  1. Усна консультація з юридичних питань та з вивченням документів.
  2. Робота з підготоки адвокатського запиту та позовної заяви по справі.
  3. Підготовка по відзиву, відповіді по відзиву.
  4. Робота з підготовки клопотання.
  5. Представляти позивача, відповідача у суді.

Тобто клієнти можуть розраховувати на повну підготовку до суду, представляти орендодавця у засіданнях, а за необхідності супроводжувати його у першій, апеляційній та касаційній інстанціях. Це потрібно для того, аби своєчасно зреагувати на дії іншої сторони, суду та ефективного оскарження у згаданих раніше інстанціях.

Таким чином, якщо наймач не хоче сплачувати борги, при цьому відмовляється покидати квартиру, потрібно звернутися до адвоката, який спеціалізується на цивільних справах та забезпечить повний супровід клієнта. Злагоджена співпраця, своєчасне реагування на суд, дії наймача, допоможуть отримати позитивний результат для сторони орендодавця.

0
репостів
0
репостів