Кімнатні рослини у вашому домі – з чого починати

У всі часи домашні рослини були дуже популярними, адже вони не тільки додають краси та природної атмосфери простору, але й приносять користь здоров’ю своєю присутністю: очищують повітря, знижують рівень стресу та навіть покращують когнітивні функції. Але вибрати першу рослину для власного помешкання – це непроста справа, якщо немає певного досвіду.

roslini kimnatni

Існує безліч місць, де можна купити кімнатні рослини – https://ukraflora.ua/catalog/f-kiimnatnii/ від маленьких вуличних магазинчиків до фірм-гігантів у царині флористики, таких, як, приміром, Украфлора – відома компанія з багаторічним досвідом. В таких закладах працюють спеціалісти, які завжди раді допомогти розгубленому клієнту зробити кращий вибір. Але про дещо можна дізнатися і самостійно, наприклад, з цієї статті.

Пам’ятка для новачків 

Не піддавайтеся спокусі придбати першу побачену рослину, якою б гарною чи недорогою вона не була. Перш ніж зробити вибір, необхідно провести дослідження та оцінити стан речей.

  1. Важливо вибирати рослину, що відповідає вашому способу життя та звичкам. Тільки так ви забезпечите їй належний догляд, необхідний для повноцінного зростання. Переконайтеся, що у вас є час та натхнення возитися з занадто примхливою рослинкою. Якщо ні, зосередьтеся на невибагливих.
  2. Перевірте, чи відповідає ваше помешкання потрібним вимогам. Деякі рослини потребують більше сонячного світла та вищого рівня вологості, ніж інші, а деяким необхідно забезпечити періоди спокою при низьких температурах. Чи маєте ви можливість виконати ці умови?
  3. Враховуйте розмір рослини. Чи достатньо у вас місця для крупного екземпляру, або краще підійде менший? Майте на увазі, що деякі види зростають дуже швидко, їх, скоріш за все, потрібно буде регулярно пересаджувати або обрізати
  4. Залежно від типу рослини та її розміру дуже варіюється її вартість. При цьому вища ціна не обов’язково означає кращу якість або здоровішу рослину. Інколи недорогий якісний екземпляр можна вдало купити навіть на розпродажу у супермаркеті. Але у цьому випадку стан рослини має оцінити обізнана людина.
  5. Дослідіть ціни в Інтернеті, перегляньте каталоги різних продавців, оберіть найпривабливішу пропозицію. Але! Уникайте підозріло низької ціни, адже ви можете стикнутися з несумлінним продавцем і отримати нездорову рослинку, яку неможливо буде реанімувати. Доцільно порівняти ціни та орієнтуватися на середні значення, або, знов таки, прибігти до допомоги обізнаної людини, яка оцінить стан надто дешевої рослини.

Безпроблемна купівля

kintatni roslini

Саме це пропонує київський салон Ukraflora. Окрім вражаючого асортименту, до послуг покупця представлено онлайн каталог кімнатних рослин з професійно зробленими фото, а також люб’язна допомога досвідчених консультантів, які завжди готові надати пораду з вибору, утримання та догляду за кімнатними рослинами.

0
репостів
0
репостів