Газифікація підприємства: особливості

Останнім часом послуга газифікації стає все поширенішою на різних підприємствах. Для успішної роботи будь-якого закладу варто подбати про комфорт його працівників і створити стабільні умови для обладнання. Багато керівників замислюються про підключення офісів та інших робочих приміщень до скрапленого газу. Це природне джерело постачання тепла, яке вже є і стабільно працює на багатьох об’єктах.

При підключенні мають значення потужність споживання та відстань до газопроводу. Під першим мається на увазі максимальний об’єм використання, необхідний для всіх приладів, які споживатимуть газ. Потужність розраховується за паспортами обладнання, яке буде підключатися. Від неї, а також від розташування підприємства, офісу чи іншого об’єкту залежить вартість послуги.

1615482888 3ed1ece338c6979a6ad5

Зовнішні та внутрішні мережі газопостачання

Саме з їхнього будівництва починається газифікація підприємства. Зовнішньою називають мережу від місця забезпечення потужності до точки приєднання ділянки або об’єкту власника. Це та частина труби газопроводу, яку приєднують до будинку чи іншої споруди. Внутрішня система починається від лічильника й завершується біля приладу, який споживає газ. З обладнанням, яке буде використовуватися, потрібно визначитися ще до підписання договору про виконання робіт.

У компанії «Тепла» завжди доступні тарифи на газ, прості й зручні умови приєднання, якісне обслуговування. Подати заявку на підключення можна онлайн або за допомогою менеджера. Щоб стати споживачем, необхідно надати документи, що підтверджують право власності на об’єкт, а також паспорт і ідентифікаційний код замовника. Компанія працює з приватними клієнтами та підприємствами. Дає можливість змінити наявний тариф, забезпечує надання природного газу згідно з умовами договору.

Для будування мережі зовнішнього постачання потрібно отримати технічні умови, а потім створити проєкт. Вже після цього переходять до безпосередньо монтажу. Далі систему вводять в експлуатацію та здійснюють пуск газу. Всі роботи краще замовляти в одного оператора. Перед будівництвом внутрішніх мереж оформлюють проєктну документацію, роблять кошторис, а вже потім переходять до газопроводу. Введення в експлуатацію та пуск можливі лише після повного завершення монтажу.

Для чого потрібно, які переваги

Газифікація підприємств – популярна послуга, яка доступна будь-кому, незалежно від місця проживання. Дуже часто її замовляють для сільськогосподарських підприємств, особливо там, де є потреба в підтримці стабільно високої температури для худоби чи свійської птиці. Також проведення газу необхідне для зерносушильних установок, заводів із виробництва комбікормів, елеваторів, тваринницьких ферм. Це чудова можливість зекономити на обігріві, при цьому маючи стабільне тепло.

skolko stoit provesti gaz

Газифікація потрібна також для котелень (як державних, так і муніципальних чи промислових). Часто замовляють послугу власники спиртових та цукрових заводів, тепличних виробництв, підприємств із виготовлення скла. Стабільне тепло необхідне працівникам кондитерських фабрик, металургійних, машинобудівних цехів. Для офісу будь-якої компанії газифікація стане гарантією постійного комфорту.

Переваги послуги очевидні:

  • автоматизація системи газопостачання;
  • автономність, незалежність від пострадянських облгазів;
  • збереження палива – воно не буде розкрадатися;
  • економія, екологічність;
  • швидкість підключення й монтажу.

Для користування послугою потрібно вибрати обладнання для споживання газу та встановити лічильник для обліку. При купівлі останнього керуються сумарною потужністю всіх установок.

0
репостів
0
репостів