Все, що ви хотіли знати про сучасні душові системи

Для людей, які мешкають у квартирах з невеликими ванними кімнатами, розміщення габаритної душової кабіни може стати проблемою. Не варто також забувати про те, що подібна сантехніка обходиться надто дорого – на неї доводиться виділяти солідний бюджет. Благо, є чудова альтернатива у вигляді душових систем. Вони подарують максимальний комфорт від прийому водних процедур і не вимагатимуть багато місця.

З чого складається душова система?

6353b739beb4d.jpeg

Перш ніж купити душові системи, необхідно ознайомитися з їхньою конструкцією та способами встановлення. Вищеописаний набір включає:

  • Лійки. У багатьох моделях передбачено два такі елементи. Один великий, який кріпиться до стіни або на штанзі (верхній душ), а другий компактніший і ручний (має гнучкий шланг і з'єднується зі змішувачем). Лійки оснащені форсунками, через які вода розподіляється на невеликі цівки.
  • Змішувач. Йдеться про кран для регулювання напору та температури води, а також її подачі через вилив. У змішувачах зазвичай є вбудований дивертор - пристрій для перенаправлення потоку води між виливом і лійками.
  • Штанга. Невід'ємний елемент для душових систем, які встановлюються у відкритий спосіб. Це труба для з'єднання змішувача з великою лійкою. Вона виступає як опора для кріплення основних елементів конструкції. Також є трубопроводом, через який вода надходить у верхній душ.
  • Шланги. Представлені у вигляді гнучких трубопроводів, які з'єднують змішувач та лійку.

Душові системи можуть монтуватись двома способами. Перший вважається найпоширенішим і називається відкритим (зовнішнім). В даному випадку штанга, що утримує лійку, шланг і труба розташовуються перед стіною. Це універсальний спосіб монтажу, що підходить для різних інтер'єрів. Його можна виконати на будь-якій стадії ремонту й надалі легко замінити, якщо з'являться які-небудь несправності.

Другий спосіб монтажу називають прихованим. В даному випадку всі елементи у вигляді шлангів і труб сховані у стіні, а зовні залишається все основне. Враховуйте, що, виконавши фінальне оздоблення, замінити труби без розбору стіни вже не вийде. Необхідно переконатися в правильному монтажі душової системи, тому що в іншому випадку доступу до труб уже не буде. Однак незважаючи на ці складності, багато хто вибирає прихований спосіб монтажу, оскільки виглядає він дуже естетично.

Головні переваги душових систем

6353b74a510b4.jpeg

Затребуваність та поширеність душових систем зростає з кожним роком, а все тому, що для них характерна безліч переваг у вигляді:

  • Компактності. Комплект включає стійку з душем, з'єднувальний шланг, ручну лійку.
  • Легкого монтажу. Щоб виконати встановлення, не потрібно мати особливих навичок і залучати спеціаліста.
  • Єдиного стилю. Ознайомившись з великим асортиментом душових систем від різних виробників, не важко знайти модель, яка ідеально впишеться в інтер'єр кімнати й буде чудово поєднуватися з іншою сантехнікою.
  • Функціональності. У порівнянні зі стандартним та звичним для багатьох душем системи мають ширше оснащення. Наприклад, водяний струмінь може працювати в різних режимах і бути як жорстким, так і більш розслаблюючим.

У каталозі інтернет-магазину «Імперія Сантехніки» ви завжди можете ознайомитись з великим асортиментом душових систем від найкращих виробників та швидко підібрати для себе оптимальний варіант, а також за необхідності проконсультуватися з грамотними менеджерами.

0
репостів
0
репостів