Найцікавіші книги, випущені в Україні цього року

Попри всі події цього року, українське книговидання не стоїть на місці. Складна ситуація з друкарнями, багато з яких розташовані в Харкові, здорожчання цін - все це не завадило вийти багатьом новинкам української літератури.

Більш того, деяким письменникам нинішня ситуація допомогла знайти свій голос чи надихнула на нові твори. В часи, коли завжди гарно мати “аналогові” розваги - давайте познайомимося з найцікавішою українською літературою цього року. Вона стане в пригоді, коли безкоштовні фріспіни в онлайн казино будуть очікувати на включення світла.

book 7487118 1920

ТОП-5 цікавих нових романів 2022-го року

З початку року вийшло достатньо романів як від новачків, так й від відомих письменників. Всі їх охопити неможливо, тому зупинимося на книгах від авторів, що вже зарекомендували себе.

  1. “Зірки й кістки”, Ірина Грабовська. Авторка дилогії “Леобург” випустила цього року нову книгу. Вона починає зовсім новий фантастичний цикл. Юному княжичу Янну приходиться взяти на свої плечі долю рідної землі. Навколо йде багаторічна війна, мертві повстають на полі бою. Та чи стане наснаги у княжича побороти все, що повстане на його шляху?
    Крім захоплюючого сюжету, авторка цікаво переплела реальні історичні події з фантастичними елементами. Цінителі незвичайного фентезі будуть у захваті.
  2. “Врятувати березень”, Андрій Кокотюха. Головний герой - київський таксист Андрій. З початком війни, він відвозить родину до маленького села під Києвом. Анатолій вірить, що скоро все скінчиться. Замість цього його сім’я опиняється під окупацією в умовах, які ніхто з них і уявити не міг. 

Книга найплодовитішого сучасного автора України сподобається тим, хто віддає перевагу реалістичній прозі. Оснований на реальних подіях, цей роман описує те, з чим цього року зіткнулися тисячі українських сімей.

  1. “Знайти країну амазонок”, Наталія Довгопол. Ще одна новинка українського фентезі. 

Чотири невипадкових подорожніх зустрічаються на міфічному шляху до Нової Теміскіри, країни амазонок. Всі вони мають за спиною брудні таємниці, а попереду - складні випробування. Хто виявиться достатньо стійким, щоб пройти їх? Покаже хода за Чумацьким шляхом.

  1. “Танці з костками”, Андрій Сем'янків. Знаменитий MED Goblin продовжує писати про медицину. Та на цей раз обрав шлях художньої літератури. 

У романі йдеться про Северина, патологоанатома-невдаху. Намагаючись заробити хоч якісь гроші, він ступає на слизький шлях чорної трансплантології. Проте чи дійсно це заняття нічого не вартуватиме Северинові? Чи змінить його назавжди?

a book 7500930 1920

Нехудожні новинки українських авторів

Багато цікавинок також вийшло у жанрі нон-фікшн. Так видавництво “Віхола” продовжило свою серію наукпопу виданнями “Плідна праця. Хроніки зародження життя у пробірці” Ольги Малюти та “Без ГМО. Правда і страшилки про генну інженерію” Оксани Півень. Перша книга в цікавій формі розказує про штучне запліднення та історію цієї науки. Друга - розвінчує популярні міфи про “страшне ГМО, після якого у нас відростуть зайві кінцівки”. 

Тим, хто цікавиться медицино - варто також звернути увагу на книгу “Реформа здорової людини. Як лікували медицину” від Віри Куріко. Вона з перших вуст розказує про те, як українська медицина стала на шлях звільнення від бюрократії та совкових стандартів.

Ще одна книга, мимо якої пройти неможливо - “Книга зайнятого тата, або Малята на тата” Альони Попової та Сергія Куща. У світі виходить безліч видань для матусь. Але дуже мало книг про те, як це - бути татом. Ця книга розказує не лише про труднощі та неочікувані моменти батьківства. Але й про те, що бути татом - це дійсно круто!

0
репостів
0
репостів