Сфери застосування лазерної порізки

laser cutting stainless steel apttТрадиційну порізку різних матеріалів постійно вдосконалюють та оновлюють, однак якщо справа стосується розкрою та мінімізації пошкодження матеріалу, то без лазерного різання не обійтися. Завдяки впливу лазера високої потужності на промисловому виробництві, є змога пришвидшити час виготовлення продукції та уникнути браку. Більшість обладнання застосовується саме у парі з комп'ютером, який керує процесом. Тож, це дозволяє сконцентрувати максимум енергії на конкретній ділянці та порізати практично будь-який матеріал.

Які плюси лазерного різання?

Завдяки застосуванню лазера, який наскрізь пропалює матеріал променем, є ряд переваг його використання:

  1. Відсутність механічного контакту з об'єктом розкрою. Це дозволяє обробляти делікатні матеріали та такі що легко деформуються.
  2. З легкістю можна працювати зі твердими сплавами.
  3. Тонколистову сталь можна обробляти значно швидше.
  4. Використання лазерного розкрою зекономить кошти на купівлю коштовних форм-пресів чи спеціальних форм для лиття, адже більш доцільно використовувати для невеликого виробництва саме лазерне устаткування.
  5. Завдяки комп'ютеризованому процесу, аби отримати бажаний крій, варто лише підготувати цифровий файл та завантажити його у комп'ютер. Спеціальна програма опрацьовує креслення та переносить його на матеріал.

Завдяки високопотужному лазеру та відносній простоті управління обладнанням, можна виготовляти різання по складному контуру, об'ємним елементам та заготовок, що відрізняються високим ступенем автоматизованого виробництва.

Де застосовують?

lazernaya rezka orgstekla 1050x600Сьогодні для розкрою різного типу матеріалів масово використовують лазер, адже це найбільш ефективний спосіб порізки, який мінімізує пошкодження та за рахунок цього економить ресурси. Тож, лазерну порізку використовують:

  • для різання фанери, картонних, пластмасових виробів, металу та полімерних матеріалів;
  • у високоточних виготовленнях пласких деталей, а також рекламної продукції;
  • у виробництві техніки для побуту, професійного обладнання, виготовленні стелажів;
  • в легкій, текстильній промисловості для порізки різного типу тканин, особливо таких, що важко піддаються традиційному розкрою;
  • при виготовленні, обробці крихких виробів, пластикових карток тощо.

Також широко використовують лазер там, де необхідно заощадити час на додатковому поліруванні, шліфуванні виробів, адже ребро доволі якісно обробляється променями. Таким чином виготовляти складні елементи стало значно легше та швидше, а поверхня, що обробляється не забруднюється відходами. При цьому можна пускати на розкрій деталі будь-якої складності та величини як великими партіями, так і обмеженою кількістю.

0
репостів
0
репостів