Названі основні дефіцити у людей, що сидять на жорстких дієтах

shepetivka

Через жорстке обмеження раціону різними дієтами для схуднення, у людей виникають дефіцити, які послаблюють імунну систему. Нестача необхідних організму вітамінів, мінералів впливає на стан волосся, нігтів, шкіри.

Чому набирається вага та змінюється зовнішність?

Надлишкова маса тіла – велика проблема людської популяції. Переважна більшість випадків не пов’язана з генетикою, гальмуванням метаболізму, хворобами, і для повернення до нормальної ваги достатньо регулярного фізичного навантаження та збалансованої дієти.

Просто люди споживають продукти з позамежним вмістом цукру, жирів та дуже мало рухаються. Якщо м’язи не отримують навіть мінімальної норми навантаження, вони частково замінюються жиром. І з часом м'язи послаблюються: стають менш щільними і більш в'ялими. Самі жири важать небагато, тому критичні цифри на вагах можна й не побачити, а ось складнощі під час вибору одягу через великий живіт та стегна  гарантовані.

Як дієти призводять до дефіцитів

Те, що дієти призводять до випадання волосся, ламкості нігтів, можна зрозуміти зі стійкого попиту на вітамінно-мінеральні комплекси в інтернет-магазині МЕЙКАП. На сторінці:https://makeup.com.ua/brand/1770754/ представлені харчові добавки, дія яких спрямована на відновлення балансу речовин, що підвищують еластичність шкіри, запобігають випадінню волосся. Саме ці комплекси вибирають люди, які хочуть уникнути проблем під час дієт та спортивного навантаження.

Як обмеження раціону впливає на людину:

  • організм отримує цілий ряд вітамінів, мікроелементів, а іноді й білків, жирів, вуглеводів в невеликій кількості, тому активізується режим економії. і поживні речовини потрапляють тільки в життєво важливі органи ( і це не нігті та волосся);
  • через три тижні після початку жорсткої дієти починається алопеція, оскільки вже 30% волосяних фолікулів серйозно пошкоджені;
  • різка втрата ваги призводить до гормонального дисбалансу: при нестачі жирової тканини організм не встигає адаптуватися, і рівень гормонів може знижуватися до критичних позначок;
  • зниження вуглеводів в раціоні призводить до ослаблення імунітету, а найбільшої шкоди волоссю наносять дієти з обмеженням м'яса – провокують нестачу заліза і кремнію в організмі.

Самостійні методики схуднення вкрай небезпечні. Звертайтеся до кваліфікованих спеціалістів: дієтологів, нутріціологів.

Основні дефіцити у людей, що сидять на жорстких дієтах

Виявляється, що нестача кальцію, заліза, йоду, фтору, селену, цинку та тіаміну, рибофлавіну, фолієвої кислоти присутня у 60% людей, які прагнуть швидко схуднути і дуже обмежили свій раціон. При виключенні субпродуктів з меню (печінка, нирки), зменшується рівень вітамінів групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12), вітамінів Е, Д, К, Н, мікроелементів – міді, кобальту, цинку, заліза. Обмеження молочних продуктів може призвести до гіповітамінозу В2, В3, В5, В12, А, Е, дефіциту кальцію, кобальту.

Через швидку втрату ваги страждають імунна, серцево-судинна системи. Тому, не ризикуйте своїм здоров’ям, звертайтесь до спеціалістів, які розроблять для вас індивідуальну програму схуднення. Бажаємо гарних результатів та відмінного самопочуття!

0
репостів
0
репостів