Продуктивність та актуальність зернозбирального комбайну Нива СК-5

nivack5Сучасні аграрії мають у своєму арсеналі усю необхідну техніку для підтримки агротехнічних строків та виконання усіх сільськогосподарських робіт. Однак кожна з них потребує постійного технічного огляду та ремонту. Задоволення недешеве, особливо, якщо справа стосується техніки закордонних виробників. Тож, в Україні все ще популярні марки радянських часів, які й досі успішно експлуатуються, наприклад, зернозбиральний комбайн Нива СК-5, який має багату історію та доступні запчастини, обладнання по лінку. Адже вчасна підготовка до збору врожаю та використання допоміжного устаткування зможуть суттєво скоротити втрати зерна.

Переваги комбайна

Призначення будь-якого комбайну - збір зернового урожаю по можливості без зайвих втрат культур. Завдяки використанню спеціального обладнання Нива СК-5 використовується для збору:

  • зернових;
  • бобових;
  • сої;
  • кукурудзи.

Підходить й для невеликих господарств, де немає потреби у купівлі великогабаритної техніки. Він чудово конкурує з закордонними аналогами маючи вироблення в 5 кг/сек, місткість бункера в 3 кубічних метри та швидкість розвантаження у 40 літрів на секунду. Разом із тим комбайн має поперечну ширину жатки у 5 метрів та числом ножових пристосувань у 64 штуки. Це надійна, актуальна техніка для кожного аграрія. Крім того, є можливість швидко за доступною ціною придбати запчастини у ТОВ "Агроман", адже якщо нехтувати збоями у роботі комбайна, не замінювати зношені елементи, то буде створено ряд проблем, які потребуватимуть значних грошових вкладень. Попри такі недоліки як відсутність плавного ходу по м'якій поверхні, швидкий вихід з ладу ременів, не надто надійного навісного механізму жатки, все ж фермери надають перевагу СК-5 за його простоту в обслуговуванні, досить недорогу вартість та швидку окупність комбайна.

Елементи жатки Нива СК-5

Жатка - основний елемент збирання рослин комбайна Нива СК-5, тому більшість її елементів досі є незмінними. Несправності жатки можуть бути пов'язані зі зносом окремих її елементів, але вони швидко підлягають заміні, знайти їх не проблема. Щодо конструктивної особливості, то обладнання складається зі:

  • рами з черевиками;
  • мотовила;
  • апарату різання;
  • транспортерів - шнеків жаток для подачі рослин у барабан;
  • підбирача, коли використовується різний спосіб зерно збирання.

Правильне налаштування жаток допоможе уникнути ряд проблем, таких як намотування стебел на мотовило, або ж потрапляння сторонніх елементів до механізму. Зазвичай механізми служать по 2 роки, далі необхідно проводити плановий огляд, заміну або ж ремонт. В будь-якому разі, ці жатки легко ремонтувати, тож це впливає на актуальність Ниви.

Таким чином, попри 40-річну історію, комбайни Нива продовжують конкурувати на ринку сільськогосподарської техніки та допомагати аграріям у зборі урожаю. Завдяки можливості використання техніки на невеликих та чималих ділянках, високій продуктивності, а також простому обслуговуванні та дешевизні, СК-5 актуальні й до сьогодні.

0
репостів
0
репостів