Яким має бути рюкзак для підлітка?

Підлітки – це вже не діти, за яких все вирішують батьки. Вони приймають власні рішення, мають власні смаки, але у багатьох питаннях їм ще потрібна допомога. Наприклад, у виборі рюкзака. Типовий підліток звертає увагу лише на зовнішній вигляд речі і часто робить нераціональні покупки, які швидко псуються. Щоб придбати якісний шкільний рюкзак для підлітків, треба розуміти, на що дивитися. 

рюкзак

Форма і матеріал

Дорослі діти не люблять ранці, з якими ходять молодші школярі, їм більше до вподоби м’які рюкзаки. Але й вони можуть бути ортопедичними. Бажано вибирати саме таку модель, бо тінейджери хоч вже й майже сформувалися, але все ж продовжують рости. До того ж, постава може зіпсуватися у будь-якому віці, якщо постійно перевантажувати спину.

Знаючи, наскільки активними та недбалими бувають діти, краще вибирати вироби з нейлону чи поліестеру. Ці матеріали міцні, немаркі, водостійкі та прості у догляді.

У підлітків кількість уроків значно більша, до них додаються ще й додаткові заняття, тому їм доводиться носити із собою значно більшу вагу. Згідно з нормативами, загальна вага портфелю з усім вмістом не повинна перевищувати 1/10 від ваги дитини. Тому сам рюкзак Kite повинен важити не більше кілограма.

Якщо дитині доводиться носить із собою надто багато речей для спортивних секцій, тоді варто вибирати не міські рюкзаки, а спортивні, від 30 літрів. В них влізуть і підручники, і спортивна форма з кросівками, і ланчбокс з обідом. Обов'язково у таких моделей повинен бути анатомічний каркас, регульовані лямки, фіксатори на грудях та поясі. 

Основні вимоги

При виборі слід орієнтуватися на основні показники якості рюкзаків. 

  • Анатомічно правильная спинка.
  • Окрім жорсткого каркасу, на спинці має бути ще й м’яка підкладка з сіткою для ветиляції.
  • Кути корпусу мають бути укріплені для підвищення міцності виробу.
  • Всі шви міцні та рівні.
  • Дно з пластику або водонепроникної тканини, що захистить вміст від намокання, навіть якщо поставити його на сніг або в калюжу.
  • Блискавки повинні бути широкими та зручними.
  • Мають бути кармани різної форми, як ззовні, так і в середині.
  • Повинні бути для більшої безпеки світловідбиваючі елементи.

Якщо старшокласник користується ноутбуком, слід придивитися до моделей зі спеціальним відсіком для нього. Для любителів гаджетів можна обрати рюкзак із вбудованим USB-портом, через який вони зможуть заряджати акумулятори, не втрачаючи час біля розеток. 

рюкзак і смартфон

Параметри

Щоб легше було вибирати, орієнтуйтеся на нормативи: 

  • 30-36 см – вистота;
  • 6-10 см – довжина бокових стінок;
  • 4-5 см – ширина лямок.

Це допоможе, якщо доводиться вибирати рюкзак без присутності дитини або через інтернет. 

Вибір онлайн

Сьогодні купувати речі в онлайн-магазині https://grizzly.com.ua зручніше, ніж у звичайних крамницях. В асортименті є варіанти на будь-який смак, можна без поспіху вибирати та порівнювати різні моделі. Можна відстежувати знижки та акції, щоб придбати товар, який сподобався, значно дешевше. Дитина може сама вибрати собі рюкзак за смаком, а батьки зроблять замовлення.

0
репостів
0
репостів