Як обрати профнастил для даху?

vipdah.com.uaПрофнастил сьогодні для перекриття даху цілком виправданий варіант, однак потребує дотримання певних технічних параметрів. При правильному підборі такого виду матеріалу, необхідно враховувати деякі характеристики та його особливості, щоб дах мав не тільки привабливий вигляд, а й був міцним довгі роки.

Яким має бути якісний профнастил?

Перш за все, варто звертати увагу на постачальника матеріалу. Наприклад, компанія вип дах реалізовує тільки сертифіковану продукцію з гарантійними зобов'язаннями. Для тривалої експлуатації якісного профнастилу, варто враховувати:

  • форму продукту. Бажано, щоб вона мала форми трапеції з додатковими жорсткими ребрами;
  • наявність полімерного покриття зі сталі з оцинкуванням;
  • кут нахилу даху, можливе навантаження на профіль, адже від цього залежить який тип профілю підійде замовнику;
  • метал має мати товщину не менш як 0,45 міліметра;
  • маркування настилу та країну виробника.

Поради при покупці профілю

Найбільш точними порадами при покупці якісного перекриття з профілю володіють саме будівельники, які безпосередньо працюють із цим матеріалом. Тож, виходячи з практики спеціалістів у цій сфері, якісний матеріал обирають по 2 пунктам:

  • сертифікатам якості та супровідним документам;
  • огляду товару, візуальному визначенню форми продукції, замірів висоти хвилі та товщини настилу.

Як правило, надійні та якісні виробники добре відомі своєю продукцією та мають репутацію, яка часто впливає на вибір саме їхнього товару. Крім того, вони надають гарантію та можливість замовити настил по індивідуальних розмірах.

Також покупець має право запросити документацію у продавця від компанії виробника, де вказано марку сталі, товщину профілю, яке покриття має матеріал і його товщину. Такі параметри допоможуть зрозуміти наскільки стійким є продукт до корозії і чи взагалі його товщина підходить для перекриття даху, адже вона має бути не меншою, ніж 0,45 мм. А от цинку також має бути не менше 180 грам на метр квадратний. Теж саме стосується і полімерного покриття: глянцевого має бути не менше 15 мкм, а матового - 35.

Добірні елементи

Не менш важливою частиною покупки профнастилу є добірні елементи та аксесуари. Важливо мати розкрій перекриття, щоб знати скільки компонентів необхідно для монтажу. Це планки, саморізи, плівки і так далі. Важливо, щоб усе це мало такий же колір як і настил.

Варто звернути увагу й на якість куточків, планок і бажано, щоб вони були з того ж матеріалу, що й полотно, а гвинти для кріплення не повинні піддаватися впливу навколишнього середовища.

Крім того, при розкроюванні листа варто обробляти місця зрізів, щоб заобігати утворенням корозії. Для цього використовують спеціальну фарбу і тон профілю.

Де придбати якісний профнастил?

Якщо немає можливості купувати напряму у виробника, варто скористатися послугами фірм, які працюють з виробником напряму. Тоді і за супровідні документи можна не турбуватися, і в разі браку чи вирішенні спірних питань все легко вирішити.

Компанія "Альтарнатива" на ринку постачання покрівельних матеріалів понад 14 років, а тому має значний досвід у цій сфері. Тож, знає усі нюанси та специфіку кожного матеріалу. Крім того, надає супровідні документи та постачає окрім листів профілю й необхідні добірні елементи.

Переваги компанії:

  • використання тільки якісної сировини;
  • високий контроль якості продукції;
  • належний рівень сервісу;
  • багаторічний досвід роботи;
  • індивідуальний підхід до клієнтів.

Таким чином, придбати профнастил для перекриття даху - завдання, яке потребує знань та надійного партнера для придбання якісної продукції. У цьому допоможуть не тільки поради досвідчених будівельників, а й провідні компанії, які працюють на ринку перекриття дахів багато років та добре знаються на цій справі.

0
репостів
0
репостів