В чому секрет приготування справжньої італійської піци?

pizza.r575x340Справжню італійську піцу важко назвати фаст-фудом, адже сам лише рецепт приготування тіста кожен шеф-кухар тримає у таємниці. Ідеальне повітряне тісто, що тане в роті, робить страву вишуканою та неймовірно смачною. Секрет приготування такої піци точно знає Pizza33.ua, але якщо пошукати добре, то кожен зможе віднайти головні складові такої популярної страви в усьому світі.

Головний інструмент для приготування піци

Завдяки високій температурі печі, яку не можна отримати у звичайній духовці, виходить саме та страва, яку шанують у Італії. Піч дає змогу отримати температуру до 400 градусів за Цельсієм. Вона може бути як на дровах, так електричною. Як правило, більшість використовують електропіч, проте дрова додають пікантний смак та аромат.

Також справжню піцу готують на камені. Так, камінь забезпечує більше жару для приготування і тіста, і начинки одночасно. Використання професійних печей дає змогу отримати справжню національну італійську страву, тому вдома досягнути такого результату як у піцеріях неможливо.

З чого складається?

Найбільш вдале поєднання для начинки може складатись з простих інгредієнтів:

  1. Тіста, яке роблять з муки тонкого помелу, води та дріжджів. Основа перед випіканням повинна бродити протягом доби.
  2. Сортові томати або томатний соус.
  3. Сир моцарела підійде ідеально для будь-якої піци.
  4. Приправи: оливкова олія, базилік, перець, сіль

В поєднанні з піччю така піца завоює не одного поціновувача!

Як готують справжню піцу?

Італійську піцу обов'язково розкатують руками. Таку розкатку застосовують у ресторані "Pizza33", адже це покращує якості основи та смак піци загалом. До того ж, якщо її розкручують у повітрі руками, кисень, який утворився під час сходження, не так активно виходить. Як результат - піца більш повітряна та ніжна.

Також в основі мають бути дріжджі. Ідеальним застосуванням буде у вигляді закваски. Якщо не має закваски, то підійдуть і живі дріжджі.

Який корж має бути - справа смаку, він може бути як хрустким, так і м'яким. Перед тим як піцейоло починає готувати піцу, він має витримати тісто близько доби.

Найкращим знаком, який буде говорити про якість приготування піци, буде відсутність сильної спраги після її куштування. Це може говорити про гарну якість тіста, яке легко переварюється шлунком та не викликає важкості. А свіжі складові, хороша моцарела, спілі томати доповнять страву.

Таким чином, отримати справжню італійську піцу можливо, але швидше за все це можливо лише на професійній кухні з дотриманням усіх технологій приготування, адже головне у страві - тісто. Тож, варто довіритися рукам професіоналів та замовляти піцу у професійних піцеріях, щоб отримати задоволення від смаку з нотками Італії.

0
репостів
0
репостів