Якою повинна бути натуральна косметика?

golovna 650x340Під поняттям "натуральний" часто ми уявляємо природну красу, тільки корисні продукти та те, що не може зашкодити людині й приносить тільки користь. В більшості країн поняття "натуральна косметика" законодавчо не закріплено, хоча завдяки певним сертифікатам кінцевий споживач може отримати в користування таку продукцію. Зокрема, в інтернет-магазині https://garna.me/ є гарний вибір такої косметики, наприклад, для дітей. А ось якою вона повинна бути ми розкажемо далі.

Які є стандартні вимоги до натуральної косметики?

Перш ніж косметика України під трактуванням натуральності потрапляє на полички магазинів, за міжнародними стандартами вона повинна відповідати таким критеріям:

  • вона не повинна містити інгредієнтів, отриманих з нафтохімічної сировини;
  • не повинна містити сумнівних (або критичних) інгредієнтів, які можуть приносити шкоду людині та природі: токсичні, канцерогенні, що можуть завдавати гормональний вплив та інші. Такі інгредієнти вносяться в список заборонених стандартами натуральної косметики;
  • при виробництві натуральної косметики шкода навколишньому середовищу повинна бути мінімізована;
  • така косметика заборонена для випробувань на тваринах.

Косметика, яка має бути у кожної дівчини повинна містити мінімум агресивних складників, адже молода шкіра дуже чутлива. З обережністю слід обирати косметику і людям схильних до алергій, наприклад, професійна декоративна косметика може містити певні алергенні інгредієнти.

Важливо обирати правильну продукцію для дітей. Для них є цілі косметичні набори на основі натуральних складників. Така косметика недорого коштує і точно не потягне за собою ряд шкірних проблем.

Натуральні інгредієнти, які вони?

Натуральні інгредієнти - це все, що дає нам природа: рослинні олії, екстракти трав і квітів.

Для декоративної косметики іноді використовують фарбувальні пігменти, виділені з фруктів і ягід. Для скрабів часто використовуються подрібнені шкарлупки горіхів, кісточок або, припустимо, сіль і цукор.

До речі, сіль - це компонент мінерального походження, як і глина, а також різні косметичні грязі, які часто використовують в натуральній косметиці.

Популярна зараз мінеральна косметика, яка складається зі слюди та інших мінералів, подрібнених певним чином, теж є натуральною, але ніколи - органічною, оскільки мінерали не ростуть в сільському господарстві.

І, звичайно, багато брендів мінеральної косметики використовують силікони та інші, заборонені в натуральній косметиці інгредієнти, так що не вся мінеральна косметика апріорі натуральна. Тож, важливо при виборі такої косметики детально вивчити складники продукту, перш ніж витрачати гроші.

Придбати натуральну продукцію просто, адже косметика онлайн наразі доступна в широкому виборі. До того ж, є багато сайтів, зокрема, і garna.me, де є косметика з безкоштовною доставкою, а замовити її просто завдяки зручному інтерфейсу онлайн магазину.

Тож, зробіть ставку на природних косметичних засобах і ваша шкіра, тіло та волосся завжди будуть виглядати неймовірно.

0
репостів
0
репостів