Які найпопулярніші піци у світі?

Піца прийшла до нас із італійської кухні. Зараз її їдять скрізь, не зважаючи на місцеву кухню та переваги. Цю страву не просто люблять, а й додають щось своє й винаходять нові рецепти. Сьогодні її куштують як у ресторанах, так і вдома чи в офісі. Цьому сприяє надійна доставка піци у Івано-Франківську, яка радує смачною стравою, приготованою на дровах.

Як з’явилася піца?

Кому належить авторство в приготуванні піци – невідомо. Є свідчення, що в Персії у 5 столітті до нашої ери їли плоскі коржі, які були начинені фініками та сиром. Греки пекли плоский хліб, який промазували маслом і спеціями. Аж до 17 століття це була їжа простих і бідних людей. А в кінці 19 століття в Італії вона стала вже королівським стравою. Піцу «Маргарита» назвали в честь королеви Маргарити Савойської, після чого ця страва стала дуже популярною. Ви можете замовити різні види піци, які приємно здивують вас своїм оригінальним смаком: https://lapiec-pizza.if.ua/.

Смачна піца в Івано-Франківську доступна в будь-який день завдяки LA П'ЄЦ. Замовляйте її додому, в офіс або на пікнік. Не відмовляйте собі в задоволенні та подбайте про своє здоров'я з піцою, приготованою на дровах. Секрет смачної піци від цієї доставки в тому, що тісто готується й випікається за особливим традиційним рецептом. Також кожен постачальник проходить ретельний відбір, що гарантує чудові якість і смак страви.

Особливості страви

Від того, де з'явився новий рецепт, і залежить специфіка піци. Так в Індії до неї додають різноманітні спеції та імбир, у Франції – багато сортів сиру, в Японії – морепродукти. Крім особливостей, які вносять у рецепти кухні різних країн, існують ще стандартні варіанти. Це піца з сиром і помідорами, піца з куркою й грибами тощо.

Багато рецептів стандартних піц теж відрізняються за складом (залежно від того, де вони були приготовані). Наприклад, в піцу по-неаполітанськи десь додають анчоуси, десь кабачки, а десь і артишоки – і це все ще та сама піца. Ми звикли до стандартних назв, наприклад, «піца з сиром й томатами», а є ще й такі:

  • Піца по-англійськи. До складу входять: помідори, картопля, сосиски, бекон, квасоля та яйця. Цей вид піци став популярним сніданком в Англії – він вважається дуже ситним.

  • Найпопулярніша піца у Франції – це тарт фламбе. Вона зроблена на тонкому тісті з сирним, беконом і цибулею, полита вершковим соусом і запечена в дров'яній печі. Саме у такій печі готується піца для доставки, яка згадана вище.

  • Кокос у складі піци – чи не дивно? Для жителів Коста-Ріки – ні. Першим за популярністю інгредієнтом там вважається кокос, другим – креветки.

  • У деяких країнах ближнього закордоння до піци іноді додають рибу (сардини, скумбрію, лосось), цибулю, червону ікру й навіть копченого оселедця.

  • Бразильці дуже люблять зелений горошок, тому і в піці він теж присутній. На додаток йдуть морква, буряк, родзинки й перепелині яйця – і все це на дуже тонкому тісті.

Як бачите, скрізь свої різноманітні смаки й вподобання. Ви можете задовольнити свої, замовивши піцу вже зараз. В Україні пропонують багато різних видів цієї страви, тож ви можете насолодитися своїми улюбленими.

0
репостів
0
репостів