Секрет м’якого та блискучого волосся: чому важливо користуватись масками

image2

Маски для волосся — важка артилерія у догляді. Вони потрібні для того, що відновити пошкоджені пасма, дати їм необхідне зволоження та живлення.

Як правильно зробити вибір

Щоб засіб ефективно подіяв, потрібно правильно його обрати ще на етапі купівлі. Будь-яка косметика поділяється на професійну — ту, яку використовують в салонах краси, та звичайну — для домашнього використання. Перші діють моментально та мають більш довготривалий ефект, інші теж дають швидкий результат, але не такий виражений, як в першому випадку.

Обирайте косметичні засоби по догляду, враховуючи тип та стан волосся. У деяких випадках, грає роль навіть їх колір. Якщо ви робите маски самостійно, то обережно підбирайте компоненти для пофарбованих пасем, адже процедура може негативно вплинути на їх відтінок.

image3

Маска — не є засобом для щоденного використання. Незважаючи, що її склад майже ідентичний з бальзамом для догляду за волоссям, в них є певні відмінності. По-перше, концентрація активних речовин у складі кондиціонеру не така насичена, тому він працює на поверхні волосся. Маска ж діє на рівні структури. Найчастіше їх задача полягає в тому, щоб відновити пошкоджені пасма, наситити фолікули поживними речовинами або зволожити кучері. В результаті їх застосування ви отримаєте шовковисту шевелюру, зможете їх легко розчесати та отримаєте здоровий блиск.

Секрети використання: як отримати максимум

Попри всі хороші відгуки про маски для волосся, використовувати їх постійно не рекомендується. Річ у тім, що в них містяться живильні речовини, які обтяжують коси. Але якісний догляд за волоссям має бути регулярним. Що робити в такому випадку? Використовувати маски 1-2 рази на тиждень, або на кожне третє миття. Ці показники залежать від пористості волосся: чим більш воно пористе, тем частіше потребує живлення та зволоження.

image1

Зазвичай маски наносяться на чисте вологе волосся на 10-15 хвилин, але бувають виключення. Деякі виробники пропонують експрес-засоби, що діють протягом однієї хвилини. У цьому випадку варто слідувати рекомендаціям, оскільки засіб максимально подіє лише протягом цього часу.

Деякі продукти краще «розкриваються» під дією тепла, тому для них бажано створити парниковий ефект. Для цього знадобиться шапочка для душу, рушник або фольга. Розподіліть консистенцію, потім замотайте коси в тюрбан. Зніміть через певний відрізок часу, та змийте косметику.

Деякі засоби потрібно наносити лише на кінчики, наприклад, якщо вони створені для запобігання сухості. Інші наносяться на корені, аби стимулювати прилив крові. Після процедури обов’язково треба промити локони теплою водою.

0
репостів
0
репостів