Смачно та просто: страви з тунцем на повсякдень

Тунець — дивна риба. І виростає до неймовірних розмірів, і цінується гурманами за незвичайне м'ясо. А ще тунець надає простір кухарям-професіоналам та звичайним домогосподаркам для створення нових страв.

Сьогодні представляємо добірку цікавих, але простих у виконанні та доступних за ціною страв з тунця. На ринок в Японію у пошуках свіжоспійманої риби не побіжимо, вудочки відкладаємо убік, а просто використовуємо у рецептах консерви з тунця.

Яка харчова цінність тунця?

Харчова цінність тунця, в тому числі й консервованого, полягає у наступному:

  • це джерело жирних кислот омега-3 і омега-6;

  • це дієтичний продукт, до того ж, консервований у своєму соку тунець вдвічі менше калорійний, ніж свіжий;

  • це джерело необхідних макроелементів: калію, сірки, фосфору, натрію та мікроелементів: заліза, міді, цинку, фтору, хрому, йоду, селену тощо;

  • м'ясо тунця містить вітаміни А, D, E, PP, групи В.

За показниками вмісту корисних речовин тунець рекомендується для систематичного споживання для нормалізації роботи серцево-судинної системи, мозку; для приведення рівню цукру у крові до норми; для регуляції рівню холестерину та забезпечення організму необхідними речовинами, мінералами та вітамінами.

Готуємо страви з тунця швидко та смачно

Багато господинь використовує консерви з тунця для приготування смачних салатів, частковий перелік яких можна подивитися за посиланням https://blog.metro.ua/dyvovyzhni-salaty-z-tuntsya-dobirka-retseptiv-yak-prygotuvaty-salat-iz-tuntsem-na-svyata-j-kozhen-den/. Але ж тунець може бути основою не лише салатів, а й інших страв — супів, закусок, запіканок, бутербродів. Про це далі. Насолоджуйтесь рецептами.

Рисовий суп з тунцем

uncYz-HkSgc2ZWeP86oLo7epps5cLCsF5gxeN6Id7BZMKaMHQj_iSd2yRlL0D3WCz0YMAen03_L9EtIosDy0XixYewjGlGYZIprrKgZbq6rodfwhHJgN6rq757xqow

Це швидка поживна перша страва, яку може приготувати навіть молодший школяр.

Необхідно:

  • банка консервованого тунця;

  • овочі: цибуля, морква, перець болгарський за бажанням;

  • олія рослинна - 1-2 столової ложки;

  • рис довгий чи круглий - півсклянки;

  • сіль, перець чорний, інші приправи - за смаком.

Наливаємо у каструлю води. Поки вона закипає, готуємо овочі. Чистимо, ріжемо цибулю і перець кубиками, моркву тремо на тертці.

Розігріваємо пательню, додаємо рослинну олію, обсмажуємо овочі до м'якого стану. Можна додати за бажанням кетчуп чи томатну пасту, перемішати. А можна не додавати.

В киплячу воду засипати промитий рис, варити до півготовності. Додати підсмажені овочі та консервованого тунця.

Посолити, поперчити за смаком. Рисовий суп з тунцем готовий. Подавати з зеленню — кропом, петрушкою чи зеленою цибулею.

Сирний рулет з тунцем

NjGonh2Z7HiUes8huLMjSk0seHz3tLzcthteSXw9Bt3cSpmpUVaiOKwN8l1v0vZ_GznHhqg8hufWmp9Em67O-cEGEAIpgNWfb0Yu4XW8zmXSL2-zL0h3cazL3D0SEQ

Проста, але оригінальна закуска.

Необхідно:

  • твердий сир, який гарно плавиться;

  • консервований тунець;

  • мариновані чи солоні огірки;

  • часник.

Готуємо начинку — корнішони нарізаємо кружальцями, а огірки, якщо середні та великі, — кубиками.

Натираємо сир на тертці, додаємо вичавлений часник, перемішуємо. Плавимо суміш у мікрохвильовці близько 1 хв., в духовці або на водяній бані.

Розтоплений сир викладаємо на харчову плівку, фольгу або пергаментний папір, формуємо шар приблизно однакової товщини.

Викладаємо з одного боку огірки, додаємо подрібнене м'ясо тунця, обережно, але швидко, згортаємо сир з начинкою у рулет, а потім у харчову плівку. Ставимо у холодильник на 30-40 хв. Сирний рулет з тунцем і солоними огірками готовий. Подаємо на стіл, порізавши кружальцями.

Бутерброди з тунцем

vujMa7ocPixwIAEYT1aM73Xw7_EpUmxGPeSaDws2LPlgl1t5zhlVdWEjUZodSq8spktKGf4XhL2z8U1w__bfbq49uRKk95Dz0YjLsVj4xRP8uQlJ4zbNWyuPtUvAWQ

Все просто —  мастимо на хліб чи грінки подрібнені консерви з тунцем, посипаємо на вибір зеленню, тертим сиром, вареним тертим яйцем і їмо.

Смачного!

0
репостів
0
репостів