Порівнюємо iPhone 11 Pro Max із його попередником XS Max

iPhone 11 Pro MaxХочеться найсучасніший і найбільший смартфон від Apple? Тепер це - iPhone 11 Pro Max. Чим він реально відрізняється від XS Max і чи варто оновлюватися, спробуємо розібратись. Дякуємо https://skay.ua за таку можливість.

Камера

Минулорічний максимальний флагман Apple має дві камери в основному фотомодулі. Обоє сенсорів мають 12 Мп. Ширококутний об'єктив має апертуру f/1.8, а телеоб'єктив з двократним оптичним зумом - f/2.4. XS Max вигідно відрізнявся від конкурентів подвійною оптичною стабілізацією, яка дозволяє йому записувати відеоролики відмінної якості з роздільною здатністю до 4K.

11 Pro Max на відміну від молодшого iPhone 11 https://skay.ua/539-iphone-11/ отримав трикамерний модуль, де дозвіл кожного сенсора - 12 Мп. Основна камера з апертурою f/1.8, сенсор з ультраширококутний об'єктивом і телефото камера, яка забезпечує дворазовий оптичний зум. З'явився просунутий нічний режим, на зразок того, що ми бачили в телефонах Pixel. Відео-можливості смартфона, фактично, залишилися на рівні торішньої версії - 4K при 60 кадрах в секунду і оптична стабілізація на кожному сенсорі.

Процесор

iPhone XS Max має один з найбільш продуктивних процесорів - Apple A12 Bionic. Це шестиядерний чіпсет, виконаний по 7-нм техпроцесу. За роботу графіки відповідає чотирьохядерний відеоприскорювач з підтримкою технології Metal 2. Потужності чіпсета досить ще на кілька років вперед.

Чіпсетом для 11 Pro Max став шестиядерний 7-нм Apple A13 Bionic. У ньому зроблено наголос на машинне навчання і нейромережі. Заявлений окремий контролер, який буде розподіляти обчислювальну потужність. Як обіцяють розробники, енергоефективність чіпсета різко зросла, при зростанні продуктивності на 20%.

Ціна

Минулорічний гігант залишається і восени 2019 року непристойно дорогим. Здивування викликає цінник в 34 тис. грн за версію з накопичувачем 64 ГБ. 256 ГБ обійдуться вже в 39 тис. грн, а 512 ГБ - 45 тис. грн. Відзначимо, що дані ціни є офіційними і якщо пошукати, то можна знайти екземпляри дешевше. Але не набагато.

20 вересня 2019 року почали продавати новий 11 Pro Max. Ціни наступні: 64 ГБ - 35 тис.грн., 256 ГБ - 40 тис.грн, 512 ГБ - 47 тис. грн.

Екран

Найбільший iPhone в 2018 році став більше схожим на XS, завдяки переходу до співвідношення сторін 19,5: 9 і екранному вирізу. OLED-матриця з діагоналлю 6,5 дюйма дозволом 2688 х 1242 пікселів розуміє силу натискання на екран.

iPhone 11 Pro Max отримав OLED-дисплей з тими ж 6,5 дюймами і роздільної здатністю 2688 х 1242 пікселя. В обох випадках щільність пікселів дорівнює 458 пікселів на дюйм. Однак, в Apple цю матрицю називають принципово новою - Super Retina XDR. Пікова яскравість екрану складає 1200 кд / м2, контрастність - 2000000: 1.

Корпус

Дизайн iPhone XS Max практично в усьому повторює більш компактну версію торішнього флагмана, з поправкою на збільшені габарити. Це все той же "бутерброд" зі скла і металу, вузькими рамками і водозахистом. До речі, незважаючи на солідні розміри, Max минулого року важить всього 208 г.

Головна зміна в зовнішності 11 Pro Max в порівнянні з попередником - масивний прямокутник фотомодуля на спинці смартфона. Він прикритий склом, яке в цьому поколінні стало матовим і стійкішим до подряпин. Виросла маса смартфона - до 226 м Залишилася і вологозахист. До білого, темно-сірого і золотого кольорів корпусу тепер додався зелений.

Пам'ять

Конфігурації накопичувачів в торішньому Max повторюють XS - 64, 256 і 512 ГБ. Оперативної пам'яті в смартфоні 4 ГБ (хоча в Apple цю цифру не афішували).

iPhone 11 Pro Max буде доступний в трьох конфігураціях накопичувача - 64, 256 і 512 ГБ.

Автономність

XS Max відрізнявся в 2018 році найбільш ємною вбудованою батареєю серед своїх побратимів. Хоч в Apple і не називали цей параметр, але відомо, що в смартфон встановлений акумулятор на 3179 мАг. За офіційними даними, Max минулого покоління може відтворювати онлайн-відео до 15 годин. Є тут підтримка швидкої (18 Вт) і бездротової (стандарт Qi) зарядок.

За офіційними даними, iPhone 11 Pro Max працює на 4 години довше свого попередника. Заряджати його буде комплектний (нарешті!) Адаптер живлення потужністю 18 Вт.

Який краще вибрати телефон iPhone XI Pro Max або XS Max?

У 2019 флагмани Apple зазнали чергове оновлення. Покращені характеристики новинки не перетворюють автоматично торішнього XS Max в гарбуз. І головний питанням при виборі між iPhone 11 Pro Max і iPhone XS Max - це ціна. Поки останній продається за настільки великі гроші, сенсу в його покупці на тлі новинки практично немає.

0
репостів
0
репостів