Які бувають чохли для смартфону

магазин АрморедЯкісний чохол захистить гаджет від механічних пошкоджень при падінні: він амортизує удар навіть якщо апарат буде упущений в великої висоти. Крім цього він захищає його від відколів, подряпин, потертостей, потрапляння пилу і бруду, проникнення вологи. Виконує чохол ще й естетичну функцію - дозволяє змінювати дизайн телефону: колір, малюнок і навіть форму.

В інтернет магазині електронної техніки https://armored.com.ua, який спеціалізується на цій тематиці, нам розповіли, що умовно всі чохли діляться на універсальні, які підходять для різних смартфонів, і спеціальні, які випускаються під конкретну модель. Для їх виготовлення виробники застосовують такі матеріали:

  • шкіру - вироби виходять приємними на дотик, красивими і респектабельними, зносостійкими і надійними;
  • тканина - вироби легкі, коштують недорого. Захищають від подряпин. Відрізняються різноманіттям кольорів і фактур;
  • силікон (гель) - такі вироби захищають від пилу, бруду, ударів, відрізняються еластичністю, але з часом розтягуються і рвуться;
  • пластик - зносостійкі, гнучкі, мають хороші захисні властивості;
  • метал - вироби мають шикарний вигляд, але коштують дорого і збільшують вагу телефону;
  • дерево - мають оригінальний вигляд, міцні, легкі по вазі.

Асортимент чохлів сьогодні досить великий. Розглянемо їх основні види.

Чохол-накладка

Найпопулярніша модель - накладка. Такий чохол одягається на задню частину корпусу як кришка, охоплюючи бічні частини. У продажу представлені накладки з силікону, шкіри та поліуретану, виконані в різних колірних варіантах. Також вони можуть бути тонкими, щільними і об'ємними. З даними моделями чохлів рекомендують використовувати захисну плівку, яка вбереже екран смартфона від подряпин і відколів 

Захисний чохол-книжка, фліп

Однією з поширених і зручних моделей вважається чохол-книжка. У такому чохлі гаджет повністю закритий: бічні частини і задня панель корпусу надійно фіксуються в основі, виконаній з жорсткого матеріалу, екран закритий кришкою з магнітною застібкою. Є ще в продажу аналогічні моделі - фліпи. Вони відрізняються тим, що в книжці кришка відкривається збоку, а у фліпа - знизу. Є моделі з додатковими відділеннями на кришці, в яких можна носити картки.

Бампер

Такий чохол за зовнішнім виглядом і за функціями нагадує накладку: так само добре захищає корпус гаджета від відколів, подряпин, амортизує удари при падінні на тверду основу. Надівається на задню кришку телефону і бічні частини. Виготовляється з силікону або металу. Використовуватися він може не з усіма телефонами, а тільки з тими, які мають прямі краї. Чохол-бампер продається в різних колірних варіаціях, може декоруватися стразами. Чоловікам дизайнери пропонують брутальні моделі.

Футляр і кисет

Дані чохли сьогодні не такі популярні, як ще кілька років тому. Являють собою сумочку для телефону з магнітною засувкою, блискавкою, замком, липучкою або стягнуті шнурком. Зручними вважаються моделі з хлястиками, які полегшують вилучення гаджета. Стильно виглядають шкіряні вироби.

Спортивні чохли

Такі чохли незамінні тоді, коли людина веде активний спосіб життя. Робляться з тканини, шкіри і мають лаконічний зовнішній вигляд. Їх можна закріпити на нозі або руці. Є моделі поясні - кобура. Такий чохол носиться на ремені. Спортивні чохли дозволяють займатися спортом і не боятися, що телефон випаде і поб'ється.

Екстремальні чохли

Любителям подорожей можна порекомендувати екстремальні чохли, які захистять гаджет не тільки від жорстких ударів, але і від бруду, води, снігу. Вони мають вигляд закритого з усіх боків кейса.

0
репостів
0
репостів