Парфумерні пори року: правда чи міф?

Осінньо-зимові аромати - це спеції, дерево, кондитерські ноти ванілі, кави, шоколаду. Багата база і стійкий шлейф. Весняно-літні аромати - морські, зелені, водні, квіткові мотиви. Вони легкі і сидять близько до шкіри. А от фрукти, в тому числі цитруси, універсальні - можуть бути присутніми у всіх видах парфумів. Аромат на будь-який смак і сезон радимо підбирати в оптовому магазині наливних парфумів royalparfums.com.ua. Вибираючи духи на потрібний сезон, потрібно експериментувати. А наливна парфумерія відмінно в цьому Вам допоможе!

Серед шанувальників парфумерії вже досить довго не вщухають суперечки, наскільки виправдана наявність «парфумерних пір року» і чи може взагалі така інтимна річ як запах підкорятися зовнішнім законам. Давайте розбиратися.

3 аргументи «за»

  • Сприйняття парфуму сильно залежить від навколишньої температури та температури тіла - чим вона вища, тим сильніше випаровування. Холод же навпаки, ускладнює розкриття аромату.
  • Ми інстинктивно тяжіємо навесні і влітку до легких ароматів, а щось більш важке сприймається як неприємне і задушливе. Причина цього ще і в тому, що весна дарує нам яскраві аромати природи, пов'язані з цвітінням, запахом свіжої трави, талої води, а людині властиво підлаштовуватися під навколишню дійсність.
  • Новий аромат змушує нас відчувати себе добре і пробуджує емоції. Після того, як довгі пошуки чергового улюбленця закінчилися, ми нарешті дістаємо заповітний флакончик з божественним звучанням і нам здається, що знайдено зниклий шматок головоломки!

3 аргументи «проти»

  • Незважаючи на всі закони, сприйняття людини суто індивідуальне, а коли справа стосується запахів, поточний настрій часто переважує всі «об'єктивні» доводи.
  • Більшість людей перебувають в клімат-контрольованому середовищі вдень і вночі. Тому носити важкі аромати влітку і легкі в зимовий період, в дійсності, не така вже й проблема.
  • Багато людей роками носять один і той же аромат, і ніхто від цього не страждає.

І все ж, в парфумерної сезонності є здоровий глузд. Це нічим не відрізняється від того, чому люди схильні їсти важку їжу взимку, а легку - влітку. Пити пряний глінтвейн взимку, а освіжаючий Мохіто - влітку. Просто ми вважаємо за краще різні речі в різних умовах. Навіть якщо у тебе є улюбленець на всі часи, то не зайве обзавестися парою сезонних зразків, коли хочеться чогось свіжого або, навпаки, глибокого і томного.

0
репостів
0
репостів