Huawei - історія успіху

Huawei - компанія, яка виробляє смартфони, здатні конкурувати з кращими. З іншого боку, хоча все більше людей пов’язують це ім'я, ми насправді нічого не знаємо про цю компанію. То яка історія Huawei?

Місто народження - Шеньчжень - було своєрідним експериментом. Більшу частину ХХ століття це було невеличке рибальське село, але 1987 року влада перетворила територію на особливу економічну зону. Територія безпосередньо межує з Гонконгом, який тоді перебував під владою Великобританії. Спочатку хотіли перевірити, чи будуть там ефективними економіки світових магнатів, тобто США та Японії. За 33 роки населення виросло до 7 мільйонів, стало центром багатьох ІТ-компаній.

У 1980-х Китай намагався модернізувати телекомунікаційну галузь. 1987 рік - це рік заснування Huawei Technologies. Компанія до 1993 року продавала телефонні станції з Гонконгу. Наприклад, програмований комутатор - C&C 08, який на той час був найкращим у всьому Китаї. З 1994 року їхні технології використовували армія, а в 1996 р. вони отримали фінансову підтримку, забезпечивши додаткові кошти на розвиток та дослідження.

Розвиток за кордоном

  • Однак справжній бізнес розпочався в 1997 році, коли Huawei виграв перший тендер за межами Китаю.
  • У 1998 році вони запустили свої перші портативні продукти підтримки GSM, а також CDMA та UMTS.
  • 1999 р. - відкрито центр досліджень та розробок в Індії, головним завданням якого було розробка нових телекомунікаційних технологій. Тоді ж розпочали будівництво мереж передачі в Данії.
  • 1998–2003 рр. компанія скористалась порадами IBM. Завдяки цьому в 2000 році вони заробили на торгівлі 100 мільйонів доларів. Науково-дослідний центр був створений у Стокгольмі, Швеція, а через рік також у Сполучених Штатах.
  • 2002 р. - загальний обсяг продажів перевищив 550 мільйонів доларів.

За кордоном Huawei досяг більшого успіху, ніж в рідному Китаї, що в той же час вивело компанію на міжнародний рівень. Vodafone підписав з ними договір про співпрацю і схвалив якість пропонованої продукції - жоден інший китайський виробник раніше не мав такого рівня визнання.

Коли з'явилися телефони та смартфони?

Перша модель була показана світові в 2003 році, але це було не вдало. Знадобився певний час, щоб усе вдосконалити. Вже 2005 року Huawei U626, пропонуючи 3G-з'єднання, отримав нагороду Charlton Media Group у категорії «Найкращий 3G-смартфон». Під час Мобільного світового конгресу в Барселоні було представлено перший пристрій на системі Android, і в той же час було оголошено про налагодження співпраці з T-Mobile.

У 2010 році перша модель із серії Ideos з Android 2.2 Froyo була представлена ​​широкій аудиторії на IFA 2010 у Берліні. Того ж року компанія вийшла на рівень продажів понад 100 мільйонів мобільних пристроїв, що становило 50% частки ринку. Вражає, як багато їм вдалось досягти за короткий час.

Подальші успіхи з’явилися в 2012 році - саме тоді була представлена ​​модель Ascend P1S, яка відрізнялася новим дизайном, але перш за все - товщиною лише 6,68 мм. В 2013 році компанія створила новий бренд - Honor, який користувався неабияким успіхом. Однак найбільшою подією в історії компанії стала поява Huawei Mate 7, Huawei P8, P8 Lite та наступника Huawei p9 Lite. Ознайомитись з моделями та дізнатись детальніше про технічні характеристики можна за посиланням https://shop.kyivstar.ua/ua/smartphones-huawei.

Huawei - не бренд Apple, але хто знає, що буде в майбутньому?

0
репостів
0
репостів