Чому ламаються електронні сигарети?

У цій статті ми торкнемося неприємних моментів, пов'язаних з використанням електронних сигарет - їх поломки. Обговоримо основні причини псування сигарет, як захистити від поломки ваш боксмод і як діяти, якщо все ж сталась неприємність. Звичайно існують сервіси для ремонту https://skeleton.ua/repaircats/elektronnye-sigarety-vajpery-boksmody/, але навіщо доводити до крайнощів?

На початку матеріалу давайте визначимося, що писати тут ми будемо саме про електронну частину сигарети, поломки і несправності атомайзерів (механічної частини) ми не будемо розглядати в рамках даної статті, так як там зазвичай все дуже наочно і зрозуміло. Тобто ми будемо вести мову про бокси з платою і стартові набори.

Основні причини поломок електронних сигарет:

1. Вихід з ладу плати через неправильну зарядку.

Всі виробники електронних сигарет рекомендують заряджати електронку струмами не вище одного амперу і при цьому зазвичай не кладуть в комплект блок живлення для заряджання, а тільки шнур, тим самим не особливо переймаючись тим, чи є у користувача такий адаптер. Користувач бере наявний у нього блок живлення від телефону і не звертає увагу, що сучасні телефони вже майже завжди використовують струми вище 1 ампера і спалюють плату.

РЕКОМЕНДУЄМО: перед першою зарядкою перевірити напис на вашому блоці живлення і переконатися, що струми "Output" не перевищує значення в «1А» або «1000mAh". Оскільки це помилка експлуатації, то продавці не несуть відповідальності за це і дана поломка легко діагностується, тому рекомендується не використовувати неправильні зарядки. Ознаками цієї поломки є:

  • пристрій перестав заряджатися
  • пристрій просто перестав включатися після спроби зарядити
  • є запах гарі з пристрою після зняття з зарядки.

2. Залита плата рідиною для парування або водою.

Часто в процесі використання електронної сигарети ваші атомайзери протікають. Невеликі протікання не призводять до серйозних наслідків, так як рідина не потрапляє всередину пристрою, але буває і навпаки. Якщо рідина для парування потрапила всередину вашого пристрою (зазвичай через роз'єм мікро-usb або кнопки), то я рекомендую вимкнути пристрій, вийняти акумулятори (якщо є можливість) і покласти його загорнутим в ганчірочку на батарею або на сонці посушити на годин 6. Якщо у вас є досвід розбирання бокс-мода, то можете розібрати корпус і витерти рідину сухою серветкою (ніякої води !!!). Якщо після всього цього пристрій не запрацював, то несіть в сервіс-центр, так як це теж не гарантійний випадок.

3. Зіпсувався змінний випарник або коротке замикання на атомайзері.

Часто до нас приходять люди, у яких стартові набори перестали парити і лампочка індикації блимає постійно при спробі парити, але пару немає. Або бокс пише напис "Atomizer short". Якщо у вас атомайзер зі змінними випарниками насамперед перевірте чи добре у вас закручений змінний випарник (так як іноді він може трохи викрутитися і втратити контакт), якщо у вас обслуговуваний атомайзер, то перевірте чи не торкаються спіралі і не ослабли чи гвинти кріплення спіралі до стійок (згодом вони слабшають) .Якщо всі ці маніпуляції не допомогли, йдіть в найближчий вейп-шоп, і попросіть допомоги, часто допомагають.

Всі вище перераховані проблеми пов'язані з неправильною експлуатацією, але є звичайно ж і брак пристроїв. Часто поломки, пов'язані з браком виявляються досить швидко (протягом перших днів експлуатації) і не мають причин їх появи (правильна експлуатація). У цьому випадку, ми рекомендуємо зв'язатися з продавцем і пояснити йому все що сталося з пристроєм. Можливо, вам підкажуть як виправити все в домашніх умовах, якщо ні, то доведеться повертати пристрій.

Сподіваюся стаття була корисна вам і ви зможете уникнути неприємних моментів в процесі використання електронних сигарет. 

0
репостів
0
репостів