Дорожня техніка в лізинг: вибір, умови та переваги придбання

Враховуючи значну вартість сучасної дорожньої техніки, не всі підприємці мають власні кошти для її придбання. Як бути в цьому випадку? Скористатися умовами оренди або знайти інші варіанти? За оцінками фахівців, дорожня техніка в лізинг виступає вдалим рішенням. Особливо, якщо ближче познайомитися з представленими моделями і розібратися з перевагами. 

Чому саме лізинг

Серед переваг можна виділити:

  • економія витрат (лізинг дозволяє виплачувати вартість техніки окремими частинами, що не потребує значного першого внеску або необхідності надавати документи, які виступають гарантією платоспроможності);

  • швидкість оформлення договору (на відміну від кредитування, покупка дорожньої техніки в лізинг проходить з мінімальними витратами часу);

  • можливість знизити розмір податків (є варіант оформлення платежів по лізингу в витрати на виробництво, що допомагає знизити податкове навантаження на компанію). 

Додатковою перевагою, якою відрізняється дорожня техніка в лізинг від АВТЕК, виступає зменшення витрат на технічне обслуговування. В залежності від оформленого договору, ремонт та страховку фінансує лізингова компанія, що допомагає зменшити загальний обсяг витрат при експлуатації дорожньої техніки. Щоб уникнути неприємних моментів, при оформленні договору лізингу є потреба в детальному обговоренні кожного пункту. 

Умови лізингу

Важливий момент: універсального договору для придбання дорожньої техніки в лізинг не існує. Умови залежать від стану та експлуатаційних особливостей вибраної моделі. Також в договорі прописуються пункти щодо страхування та обслуговування техніки. Якщо мова йде про сучасні моделі, є варіант того, що всіма організаційними питаннями буде займатися лізингова компанія. Альтернативний варіант: клієнт сам вибирає сервісний центр та страхову компанію, але при обов’язковому узгодженні з офіційними представниками. 

Розмір лізингових платежів визначає компанія, яка пропонує продаж дорожньої техніки. Також враховуються умови банку. В залежності від особливостей лізингу, який пропонують фінансові партнери, є можливість придбати обрану модель без першого внеску. Додатково оговорюється термін, на протязі якого клієнт повинен повернути повну вартість техніки. Умови викупу прописуються окремо. 

Додатково при оформленні договору лізингу компанія, яка надає техніку, може ставити свої умови відносно експлуатації обраної моделі. Показовим прикладом виступає детальний опис робіт, для виконання яких обрана модель дорожньої техніки не може використовуватися. Якщо клієнт порушує ці умови, компанія має право розірвати договір з обов’язковою виплатою штрафу клієнтом. Щоб уникнути такого розвитку подій, фахівці радять ретельно познайомитися з умовами договору. Плюс: є варіанти, коли компанія, що пропонує техніку у лізинг, залишає за собою право відвідування ділянки, де працює обрана модель для перевірки умов її експлуатації. 

Як підібрати модель дорожньої техніки в лізинг

В першу чергу треба визначитися з тим, яка саме модель дорожньої техніки потрібна. Враховується її стан та технічні характеристики від чого залежить загальна вартість. Наступним етапом виступає підготовка до укладання договору. В окремих випадках компанія, що надає техніку у лізинг, може вимагати підтвердження фінансової стабільності клієнта. Умови передачі техніки прописуються у договорі. Тут же є інформація відносно розміру та регулярності платежів. 

Як висновок, придбання техніки у лізинг виступає гарною альтернативою оренди або купівлі обраної моделі за власні кошти, що дозволяє зменшити загальні витрати. Але, щоб експлуатація трактору або іншого різновиду дорожньої техніки принесла позитивні емоції, важливо уважно поставитися до вибору оптимального варіанту, враховуючи стан та технічні характеристики. 

0
репостів
0
репостів