Принципи відповідальної гри: правила для гравців та для бізнесу

original photo

Азартні ігри вважаються заняттям не дуже безпечним, оскільки надмірне захоплення ними може викликати хворобу, які важко лікувати, — ігрову залежність. Саме цей чинник ризику здоров'ю людей противники легалізації грального бізнесу найчастіше використовують як сильний аргумент. Слід визнати, що ризик існує, але він дещо перебільшений. До того ж ігри в нелегальних клубах та на сайтах більш небезпечні, адже за відсутності контролю з боку держави доступ до них можуть отримати неповнолітні. А в них залежність розвивається швидше, ніж у дорослих.

Одним із інструментів запобігання розвитку лудоманії та зниження ризиків її поширення експерти вважають дотримання правил відповідальної гри (Responsible Gaming). Зазначимо, що найкращі казино — детальніше про них можна прочитати на https://enic-kazakhstan.kz — організовують свою діяльність на основі принципів відповідальної гри та закликають користувачів також дотримуватися їх. 

Суть принципів відповідальної гри

Концепція Responsible Gaming передбачає ставлення до азартних ігор як до цікавої та захопливої розваги. Азарт супроводжує ризик та спокуса виграти. Тому потрібно вміти контролювати свої емоції та вчасно зупинятися.

Людина, яка відповідально ставиться до азартних розваг, ніколи не грає, якщо вона засмучена або втомлена. Не намагається за будь-яку ціну відігратися, не бере кредит, щоб зробити нові ставки. Відповідальний гравець спокійно ставиться до бонусів, навіть таких, як бездепозитні фріспіни чи бонусні гроші. Він розуміє правила гри та свої шанси на виграш, усвідомлює, що ставка може програти.

Грати відповідально — це дотримуватися таких правил:

  • відвідувати ліцензійні вебсайти. Наявність ліцензії в оператора свідчить про те, що компанія веде чесну діяльність, забезпечує користувачам безпечні умови відпочинку;
  • ніколи не ставити більше, ніж можна собі дозволити без істотних збитків для особистого бюджету. Щоб не надто захоплюватися, варто встановити для себе ліміт ставок або активувати функцію Reality check — налаштування повідомлень про те, що час виходити з гри;
  • обмежувати для себе доступ до азартних ігор шляхом самовимкнення. Зробити це варто у тому випадку, коли з'являється постійне бажання грати, втрачається відчуття часу, зникає інтерес до роботи, друзів та рідних. Щоб тимчасово деактивувати свій обліковий запис, достатньо звернутися до служби підтримки.

Для грального бізнесу дотримання принципів Responsible Gaming означає, що оператори:

  • не допускають до гри неповнолітніх — тому на сайтах обов'язкова реєстрація та верифікація;
  • надають користувачам інформацію про правила гри та технічні характеристики слотів (зокрема, теоретичний рівень повернення та волатильності);
  • чесно попереджають про можливість програшу;
  • не ведуть агресивні рекламні компанії, намагаючись будь-якими способами залучити до гри;
  • дотримуються законодавчих вимог та співпрацюють з регуляторними органами;
  • позиціонують азартні ігри як спосіб проведення дозвілля, а не як інструмент швидкого збагачення.

Добросовісні компанії забезпечують клієнту можливість самовиключення, інформують про можливий розвиток гральної залежності та наслідки надмірного захоплення іграми.

0
репостів
0
репостів