Основи фінансового планування: управління боргами від онлайн-позик

Чому одні люди неодноразово беруть кредити й мають із цього лише користь, а інші потрапляють у боргову яму?

Найчастіше причиною фінансових проблем є недостатня грамотність та обізнаність позичальників. Нижче наведено прості правила, які допоможуть уникати накопичення непідйомних боргів:

  • Намагайтеся звести до мінімуму кількість спонтанних та емоційних купівель. Купуйте на виплат товари, які дійсно потрібні. Наприклад, якщо влітку зламався кондиціонер або холодильник, терміновий кредит у LoviLave на ремонт техніки однозначно виправданий, тоді як користь купівлі п’ятих кросівок за одне літо сумнівна.

  • Щоразу перед оформленням чергової грошової позики проведіть розрахунки й порівняння своїх доходів та очікуваних витрат. Переконайтеся, що загальна сума видатків за певний період не перевищує 60% доходів за той самий період.

  • Важливий момент: не варто вводити в оману кредитора, даючи неправдиві відомості в заявці на кредит. По-перше, обман може бути легко виявлений системою перевірки: ви ризикуєте отримаєте відмову й потрапити до списку небажаних клієнтів, після чого вже не буде доступна онлайн позика на картку без відмови. А по-друге, обманюючи кредитора, ви самі заганяєте себе в боргову пастку.

  • Намагайтеся уникати оформлення великої кількості позик. Одночасно платити за декількома кредитами складно, навіть якщо це невеликі суми, оскільки можна заплутатися в датах і допустити прострочення. Кожну наступну позику краще брати після того, як погашено попередні.

Що робити, якщо немає змоги платити за кредитами

Як вчинити, якщо з певної причини людина повністю або частково втратила свій постійний грошовий дохід і не може повною мірою виконувати фінансові зобов’язання перед кредиторами?

Найбільша помилка позичальників — бездіяльність. Не варто розраховувати на те, що проблема розв’яжеться сама собою. Якщо не платити за кредитами, накопичуватимуться борги, до відсотків додадуться штрафи й пені, кредитор буде використовувати різні методи, щоб повернути свої кошти (наприклад, звернеться до суду чи передасть борги колекторам).

Щойно стає зрозуміло, що внести черговий платіж вчасно чи в повному обсязі немає можливості, потрібно негайно звернутися до кредитора та разом з ним знайти прийнятне рішення. Наприклад, клієнти LoviLave завжди можуть скористатися послугою продовження кредиту (пролонгація). Для цього достатньо оплатити відсотки, що набігли, після чого позика автоматично продовжується без жодних штрафних санкцій. Зручно те, що для пролонгації не потрібно нікуди йти: усе можна вирішити віддалено через особистий кабінет. Ще один плюс — продовжувати термін позики можна будь-яку кількість разів.

Якщо є кілька порівняно невеликих незакритих кредитів, вносити оплату в різні строки й у різні кредитні організації незручно, то розгляньте можливість оформлення однієї нової позики в сумі, достатній для погашення попередніх. У такому разі ви зможете закрити без боргів старі позики й залишитися лише з одним активним кредитом. Однак перед оформленням нового договору переконайтеся, що відсоткова ставка в нового кредитора не вища за тарифи наявних позик.

0
репостів
0
репостів