Чому важливо лікувати варикозну хворобу вен

варикоз лікуванняВідкладати проблему непривабливих вен марна справа, адже з часом вона може лише поглиблюватися. На перших стадіях варикозу швидко позбутися вен на ногах можна, відвідавши центр лазерного лікування варикозу у Львові. Процедура далека від хірургічного втручання та радше нагадує безпечну косметичну процедуру. Тож, якщо є бажання усунути розширення вен, павутинок, то це буде першим кроком вперед до повернення естетичної та здорової краси ніг. Чи варто лікувати варикоз та чим він небезпечний, читайте далі.

Варикоз - не просто косметична проблема

Якщо ви раптом помітили "павутинки" на своїх ногах, обличчі, це скоріше може говорити про косметичну проблему, адже як правило, вони не викликають больових відчуттів та не несуть ризик для здоров'я. Однак це може бути початком варикозного розширення вен.

Воно спричиняє біль, надає важкості у ногах, викликає судоми й набряки, тож таке захворювання здатне викликати серйозні проблеми. При варикозі кров не здатна нормально повертатись до серця, адже кров затримується у венах, проникає у сусідні тканини. Це спричиняє збільшення артеріального тиску в ураженій вені та спричиняє:

  • сверблячу шкіру, яка червоніє та лущиться;
  • застійні виразки венозні;
  • запалення шкіри, яка болить, товстішає та змінює свій вигляд;
  • тромбози у глибоких венах.

Декілька причин зайнятись лікуванням варикозу

  1. Повернути впевненість у собі. Тепер не обов'язково одягати довгі спідниці чи штани, аби приховати проблему. Венозна сітка та спотворені вени на ногах викликають відчуття сорому у жінок та чоловіків. Це може бути справжньою перепоною до повноцінного життя, де людина обмежує свої рухи одягом, не бажає одягати шорти, відкритий купальник тощо. Лікування усуне проблему, тож одягнути можна буде все, що завгодно.
  2. Повернути фізичну активність. Втома, набряки ніг дуже швидко виникають навіть при тривалій прогулянці. Неприємні відчуття змушують робити перерви та не дають повноцінно займатись спортом.
  3. Повернути комфорт. Печіння, свербіж, втома - наслідки варикозу. Усе це можна позбутися після лікування, а також настирливого дискомфорту, який покращить самопочуття та поверне душевний спокій.
  4. Уникнення ускладнень, наприклад, дерматиту, виразок. Крім того, утворення тромбів у венах можуть викликати біль. Тож, малоінвазивні методи лікування, як склотерапія, ендовенозна абляція, мікрофлебектомія зможуть запобігти цьому.
  5. Повернути міцний сон. Сон може стати гіршим, якщо варикоз у гострій стадії, а будь-яке стиснення ніг викликає пульсацію вен чи біль.

Тому ліквідація варикозного розширення вен - не просто косметична процедура, це ліпше медичне втручання, яке не тільки покращує вигляд ніг, усуває ускладнення, а й приносить користь організму, покращуючи якість життя.

0
репостів
0
репостів